Manu Sareen bliver ny socialminister

Nuværende kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) bliver ny social-, ligestilling- og børneminister.

Manu Sareen har siddet som ligestillings- og kirkeminister samt minister for nordisk samarbejde siden Folketingsvalget i oktober 2011.

Ifølge Ritzaus oplysninger flyttes nordisk samarbejde nu til Carsten Hansen (S), som i forvejen er by-, bolig- og landdistriktsminister.

Kirkeministeriet flyttes over til Kulturministeriet, som hører under Marianne Jelved (R). De to ministerier har tidligere hørt sammen.

Dermed får Manu Sareen en ministerpost med mere tyngde, og Manu Sareen træder dermed et skridt frem i regeringshierarkiet.

Social- og børneområdet har hidtil været del af SF's afgående formand Annette Vilhelmsens social-, børne- og integrationsministerium, som hun kæmpede hårdt for at få samlet, da hun skiftede fra posten som erhvervs- og vækstminister.

Som kirkeminister har Sareen gjort sig bemærket, da han stod bag kirkevielse af homoseksuelle. En beslutning, som fik international opmærksomhed, men ikke blev mødt med uddelt begejstring blandt nogle præster, som afviser at vie homoseksuelle.

I forvejen havde Manu Sareen gjort sig inhabil i en af de væsentlige diskussioner i kirkeministeriet.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har tidligere erklæret Manu Sareen inhabil i spørgsmålet om kirkelukninger.

Den radikale minister havde i et interview sagt, at han ville følge indstillingen fra Københavns Stift og godkende lukningen af et antal kirker.

Ifølge forvaltningsloven må en minister dog ikke på forhånd sige, at han har tænkt sig at træffe en bestemt beslutning i en sag. I så fald skal ministerens erklæres inhabil.

Dermed måtte Manu Sareen aflevere det centrale opgør om kirkelukninger til kulturminister Marianne Jelved, som dermed i forvejen var involveret i Kirkeministeriets sagsområde.

Manu Sareen har tidligere været statsrevisor og gruppeformand og dermed politisk leder for Det Radikale Venstre i Københavns Borgerrepræsentation.

/ritzau/

Dagens Gossip