Manu Sareen kritiserer kontroversiel abortfilm

Det mener ligestillingsminister Manu Sareen (R), der går til kamp mod den kontroversielle reklamefilm »Abort gør dig ked af det«, der advarer mod abort.

Filmen har den seneste uge været vist i mange af landets biografer, men er efter flere klager fra biografgængere blevet trukket tilbage af distributøren, Dansk Reklame Film.

»Det er problematisk, at den kører sådan på skyld og skam. Specielt set i lyset af, at vi har kæmpet for fri abort i mange år,« siger Manu Sareen.

Abortlinjen står bag reklamefilmen i anledning af 40-året for indførelsen af den fri abort i Danmark. Filmen viser en ung, nøgen kvinde i fosterstilling. Hendes maveskind pulserer, mens en kvindestemme blandt andet fortæller, »Du vil altid kunne huske det lille hjerte, der slog inden i dig«.

En anden kampagne mod fri abort satte gang i debatten, da organisationen »Retten til liv«, som Abortlinjen er en del af, satte 16.000 hvide kors op ved en motorvej i Jylland.

Manu Sareen mener, at den tendens er at trække samfundet tilbage i tiden.

»Det er ikke kun filmen. Det er også kampagnen med de 16.000 kors. Det er en modbevægelse om at trække tiden tilbage,« siger han.

»I bund og grund handler det om retten til at bestemme over sin egen krop. Det er det, vi kæmper for, når vi snakker om ligestilling,« siger Manu Sareen.

Manu Sareen er ikke imod, at Abortlinjen kører en kampagne, der advarer mod abort. Men det kræver, at den anden side af sagen bliver hørt, forklarer han.

»De har jo ret til at ytre sig. Men de skaber en fortælling, som det er vigtigt at komme med modfortælling til,« siger Manu Sareen.

Dagens Gossip