Manu Sareen sætter ligestillingsbriller på kernevelfærd

Fra øremærket barsel og flere kvinder i bestyrelserne retter regeringen nu sit sigte mod kerneydelser i kommunerne.

Således har ligestillingsminister Manu Sareen (R) udpeget seks kommunale projekter, der tager højde for mænd og kvinders forskellige behov i folkeskolen, på jobcentrene og hos lægen. De deler fem millioner kroner, som skal fremme ligestilling.

- Vi prøver at se på de her ting med ligestillingsbriller på ud fra et kønsperspektiv. For mænd og kvinder er forskellige. Det er vi nødt til at erkende for netop at behandle os ens.

- Der er forskel på mænd og kvinder på kontanthjælpsområdet, og der er drenge, der ikke trives i skolen, ligesom piger gør, siger ministeren.

De seks projekter skal fremme ligestilling inden for beskæftigelse og aktivering, sundhed og forebyggelse samt folkeskolen.

Medtænkningen af køn skal blandt andet være med til at modarbejde, at drenge halter efter piger i folkeskolen og videre op igennem uddannelsessystemet. Samtidig er mænd generelt dårligere til at søge lægehjælp og forebygge alvorlige sygdomme.

Omvendt er der flere kvinder, der sidder fast på overførselsindkomster og ender som langtidsledige. Det skal der også gøres en indsats for at ændre.

- Målet er helt klart, at der skal ske en forskel. Men det handler også om at få noget viden, så der kan forebygges.

- Vi kan dog ikke tvinge folk til at gennemføre noget, erkender Manu Sareen.

Den øgede fokus på kommunale kerneydelser betyder dog ikke, at regeringen glemmer de mere ligestillingstunge emner, påpeger ligestillingsministeren.

- Det ene udelukker ikke det andet. Det er ikke sådan, at vi gør noget for at lægge låg på noget andet.

- Vi ser stadig gerne flere mænd på barsel, men på nuværende tidspunkt er det op til arbejdsmarkedets parter, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip