Manu Sareen vil tilbage i dansk politik

Skrevet af admin

03/02/2016

Mest læste i dag

Den tidligere socialminister Manu Sareen er alligevel ikke færdig med politik, som han ellers besluttede efter folketingsvalget i juni, hvor han ikke blev genvalgt for De Radikale.

På sin Facebook-profil skriver Sareen onsdag aften, at han kan mærke, at "det helt rigtige at gøre" er at gå ind i politik igen.

- Er derfor glad for, at Radikale på Nørrebro har vist mig den fantastiske tillid og indstillet mig som deres folketingskandidat her til aften, skriver han blandt andet.

Ved folketingsvalget i juni sidste år formåede Manu Sareen ikke at skrabe stemmer nok sammen til at blive genvalgt.

Han skriver på Facebook, at især udlændingedebatten er kørt af sporet, og at der derfor er "meget mere at kæmpe for".

- Så I slipper ikke for mig. Jeg har mere energi end nogensinde, og jeg glæder mig meget til at tage kampen op mod regeringens udlændingepolitik, den sociale ulighed og for et bedre og mere retfærdigt samfund, hvor børns baggrund ikke afhører deres fremtid, men hvor alle børn har lige muligheder for at udleve deres drømme i det Danmark, jeg elsker.

Ida Auken, der forlod SF, hvor hun var miljøminister, til fordel for De Radikale, blev valgt ind i Københavns Storkreds med 10.431 stemmer, og det var nok til at skubbe Sareen ud af Folketinget.

/ritzau/