Maracanã genåbnet i ly af nøgenprotester og raseri

Denne gang har stadionet imidlertid 'kun' plads til 78.000 tilskuere. Til gengæld bliver den nye udgave af den nationale stolthed mere moderne, og markerer dermed, at Brasilien for alvor har oplevet et solidt økonomisk opsving.

Renoveringen af Maracanã er dog ikke forløbet fuldstændig smertefrit. Byggeriet har været forfulgt af strejker, stigende priser og kraftig regn, og skulle ifølge planen allerede have stået færdigt i december sidste år.

Projektet har også været ramt af lokale protester, da renoveringen har medført, at Rio di Janeiros eneste træningsanlæg til dykning er blevet revet ned.

Det huer bestemt ikke den brasilianske mester i dykning, Monica Lages do Amaral, som er en af de mange atleter, som har mistet sine træningsfaciliteter op til OL i 2016.

- Al min træning har været tilrettelagt for OL i 2016, og nu ved vi ikke længere, hvad der vil ske i fremtiden, siger Monica Lages do Amaral ifølge SVT.

Der har også været mange protester mod privatiseringen af Maracanã. SVT beretter, at mange demonstranter i Rio di Janeiro har givet det røde kort til et salg af det historiske stadion.

De ønsker nemlig, at den nationale stolhed skal forblive folkets - når VM i 2014 løber af stablen på Maracanã.

Dagens Gossip