Marathon-afhøringer efter Bandidos-brand

Selvom afhøringerne begyndte tidligt onsdag eftermiddag i fem forskellige retslokaler, var de slet ikke tæt på at være forbi klokken 21.30 onsdag aften, hvor seks personer havde afsluttet grundlovsforhøret. De blev alle varetægtsfængslet i syv dage, sigtet for brandstiftelse.

»Det sidste jeg hørte, er, at vi har fået den sjette varetægtsfængslet. Men det betyder jo bare, at der stadig er 20 tilbage. Så det tager åbenbart sin tid,« forklarer Michael Hellensberg, linjechef for efterforskningsenheden ved Nordsjællands Politi.

Han vil ikke afvise, at grundlovsforhøret kommer til at fortsætte hele natten. Blandt andet fordi anholdte har krav på at blive fremstillet inden for et døgn.

»Jeg kan ikke vide, hvad dommeren finder på, men mit udgangspunkt er da at gøre det færdigt nu. Også af hensyn til, at man skal fremstilles inden for 24 timer,« siger linjechefen.

De 26 anholdte er mistænkt for at have sat ild til en bygning på Falkenborgvej i Frederikssund natten til onsdag. De vil blive sigtet efter straffelovens paragraf 180 om forsætlig brandstiftelse, der kan give livstid bag tremmer.

Bygningen, der blev antændt, husede en fraktion af rockergruppen Bandidos, og politiet formoder, at motivet kan være et internt opgør, idet de anholdte tilhører forskellige bandemiljøer på Sjælland.

»Jeg kan ikke sige så meget om de personer, der blev anholdt i nat. Men de er ikke lokale, men kommer fra forskellige bander på Sjælland. Det er interessant, for det er en lokal konflikt, som involverer en lokal gruppe, der har så gode forbindelser, at den kan få medlemmer af andre grupper til at dukke op,« siger Michael Hellensberg, som ikke vil uddybe hvilke konkrete bander, de 26 personer tilhører.

»Men jeg kan sige så meget, at der er ikke nogen, der hedder Jensen til efternavn,« siger han.

For cirka to døgn siden overfaldt en gruppe hætteklædte mænd en anden gruppe mænd med køller, og politiet vurderer, at branden på Falkenborgvej er en eskalering af den konflikt.

»Vi har forskellige indikationer på, at der har været spændinger mellem en gruppering i Frederikssund og Bandidos, og vores teori er, at det her er udmøntningen af det,« siger Michael Hellensberg.

Dagen igennem har politiet holdt et vågent øje med området omkring Retten i Hillerød, hvor politiet også har patruljeret og standset mistænkelige personer.

»Der har været et stort sikkerhedsopbud på grund af omstændighederne. Anholdelserne og forhistorien gør, at vi er massivt til stede for at sikre, at retssagen kan gennemføres, og at der ikke er nogen, der forsøger at undslippe eller befri nogen for den sags skyld. Det har gjort, at der har været et par episoder, hvor man har standset nogle mistænkelige biler. Vi har anholdt de pågældende for at sikre deres identitet og for at undersøge køretøjerne for våben, men de er ikke blevet fremstillet,« siger Michael Hellensberg.

Dagens Gossip