Marathon-favorit blev pløjet ned af kørestol

Den etiopiske langdistanceløber, Tiki Gelana, var storfavorit i London Marathon. Men hun nåede ikke målstregen, fordi hun blev pløjet ned af en kørestol. Kørestolsraceren John Cassidy, der ramte hende, beklagede sig bagefter:

- Jeg ved ikke, hvem der har ansvaret, men hvert år kommer vi og overhaler kvinderne. Der kommer ti kørestole med 30 km/t, og de stakkels kvinder har svært ved at navigere rundt i det. Det sikreste ville være at lade kørestolsracerne starte først. Ellers ender det med, at en kvinde brækker benet og får ødelagt sin karriere.

I stedet for Gelana vandt Priscah Jeptoo fra Kenya kvindernes løb i 2 timer 20 minutter og 15 sekunder.

Hos mændene var der næsten mere fokus på engelske Mo Farah, der sidste år vandt dobbelt olympisk guld på 5000 meter og 10.000 meter. Han løb som bebudet kun med i knap halvdelen af løbet, men Farah vender tilbage næste år, hvor han må regnes som en af favoritterne.

Der blev løbet et voldsomt tempo fra start, hvor mellemtiderne tydede på en ny verdensrekord. Men den hårde udgangsfart kostede, og til sidst kunne etiopieren Tsegaye Kebede løbe i mål 2.06.04 efter at have indhentet den førende kenyaner Emmanuel Mutai, der kom ind som toer, omkring en kilometer før målstregen.

Løbet fandt sted seks dage efter bombningen af Boston Maraton og en del af løberne bar sorte sørgebånd for at mindes ofrene i USA. Der blev holdt 30 sekunders stilhed både før mændenes og kvindernes start, og der var omkring 40 procent flere politifolk end sidste år på gaden for at sørge for sikkerheden i forbindelse med det store arrangement.

I Hamborg blev der ligeledes løbet maraton, og her gjorde en dansker sig flot bemærket. 32-årige Lars Budolfsen løb ind som nummer 13 i tiden 2.17.36, ny personlig rekord for Sparta-løberen, der de første 25 km blev pacet af klubkammeraten Henrik Them. Med kun tre km tilbage var det ellers ved at gå galt for danskeren, da en tilskuer mistede kontrollen over sin hund, som løb lige ud foran Budolfsen.

- Jeg måtte springe til siden for ikke at vælte og pådrager derefter lidt krampe i det ene ben, men genvinder heldigvis rytmen, fortalte Budolfsen ifølge Dansk Atletik Forbund.

Løbet blev vundet af kenyaneren Eliud Kipchoge i tiden 2.05.30.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip