Marc har befriet 1000 skræmte hunde fra hundekødsfestival

I tirsdags kunne den kinesiske by Yulin atter engang byde velkommen til sin både kontroversielle og berygtede hundekødsfestival. Det skriver Mashable.

Festivalen, der varer i 10 dag og forventes at tage livet af op mod 10.000 hunde, har tidligere fået meget medieopmærksomhed, og denne gang er ingen undtagelse.

Men hvor det tidligere har været dyreaktivisters vrede, der har fyldt mediebilledet, er der denne gang sluppet en glædelig nyhed ud fra den kinesiske festival.

For i år rejste den amerikanske aktivist Marc Ching nemlig til Yulin for at forsøge at redde så mange hunde så muligt. Sammen med sin makker, Valarie Ianniello ankom Marc før festivalen blev skudt i gang, og siden har han på sin Facebook-profil afsløret, at det er lykkes ham at redde over 1000 hunde fra slagtedøden.

I videoerne herunder kan du se, hvordan Marc Ching har forsøgt at redde adskillige hunde under sit besøg i Kina.

Man kan kun blive berørt over af at se de skræmte hunde.

Det er syvende gang, at Marc Ching rejser til asien for at redde hunde. Tidligere har han været med til at få lukket to hunde-slagterier i Cambodia.

Den berygtede festival finder sted hvert år i starten af sommeren, da indtagelse af hundekød, ifølge gammel kinesisk tro, hjælper kroppen med at stå bedre imod varmen.

Det anslås i øvrigt, at mellem 10-20 millioner hunde bliver slået ihjel hvert år i Kina.

 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip