Marcel Kittel vinder dramatisk afslutning

Marcel Kittel vinder 10. etape efter en dramatisk afslutning med et voldsomt styrt på opløbsstrækningen i Saint-Malo forårsaget af Mark Cavendish.

Englænderen gik skulder mod skulder med én af Kittels holdkammerater hos Argos-Shimano, Tom Veelers, og Cavendish skubbede så hårdt, at hans konkurrent styrtede i asfalten.

Derfor blev det et opgør mellem tyskeren André Greipel (Lotto-Belisol), der lå i en favorabel position indtil få meter før målstregen, og landsmanden Marcel Kittel (Argos-Shimano), der til slut overhalede Greipel.

På usædvanlig vis lykkedes det alle andre at styre udenom styrtet i det sidste sving, men Cavendish nåede aldrig frem til en føringsposition og var tydeligt berørt over styrtet, der formentlig får et efterspil.

Som ventet endte etapen i en massespurt i et rasende tempo i medvinden på den flade vej, der markerede et tiltrængt afbræk efter weekendens møde med Pyrenæerne fulgt op af en hviledag mandag.

Etapens 197 kilometer gik fra Saint-Gildas-des-Bois til Saint-Malo i Bretagne-regionen i det nordlige Frankrig. Allerede efter tre kilometer stak en fem-mandsgruppe afsted fra feltet i jagten på en etapesejr. Det var Jerome Cousin (Europcar), Juan Jose Oroz (Euskatel), Luis Mate (Cofidis), Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) og Julien Simon (Sojasun).

Efter 10 kilometer havde gruppen slået et hul på tre minutter til feltet, der ikke virkede synderligt opsat på at jagte fortroppen, og de ledende hold i feltet koncentrerede sig mest om at holde deres kaptajner ude af problemer. I stedet førte særligt sprinterholdene Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quickstep og Argos-Shimano an.

Feltet begyndte at sætte tempoet op efter godt 130 kilometer, hvor dagens indlagte spurt i feltet blev vundet suverænt af Andre Greipel (Lotto-Belisol) foran Peter Sagan (Cannondale) og Mark Cavendish (Omega Pharma-Quickstep).

Ét af udbruddets stærkeste navne, Lieuwe Westra, der blandt andet vandt Post Danmark Rundt sidste år, faldt fra med 18 kilometer tilbage på etapen og lod sig falde ind i feltet, hvor sprinterholdene skruede tempoet meget højt op i medvinden for at køre supersprinterne Sagan, Cavendish, Kittel og Greipel først til målstregen.

Danske Lars Bak lagde sig i front med tre kilometer igen for Lotto-Belisol for at køre Andre Greipel i stilling, men det blev altså Marcel Kittel, der tog det afgørende stik og sin anden Tour-sejr i år, efter han også vandt løbets indledende etape på Korsika.

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip