Marcel Kittel vinder og gule Sagan tager pointtrøjen

Skrevet af admin

05/07/2016

Dagens topnyheder

Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) vandt tirsdag 4. etape i Tour de France, da også den blev afgjort i en spændende massespurt.

Etapeafslutningen var som dagen før særdeles tæt, og et målfoto viste, at sejren blev Kittels med ganske få centimeter foran Bryan Coquard (Direct Energie).

Sejren er tyskerens niende i Tour de France, men det var hans første i dette års udgave af løbet.

Sejren udløste stor jubel på holdet, som to gange tidligere i denne Tour har måtte nøjes med en andenplads og var begyndt at kunne mærke presset.

Peter Sagan (Tinkoff) beholder den gule førertrøje efter en tredjeplads på etapen, som samtidig gav ham føringen i kampen om den grønne pointtrøje tilbage.

I den konkurrence ligger Peter Sagan, Mark Cavendish og Marcel Kittel nu inden for ti point.

Den flade 4. etape var den længste i dette års udgave af løbet, og den bød på hele 237,5 kilometer fra Saumur til Limoges.

Dagens udbrud kom afsted efter cirka 29 kilometer, efter en mindre flok ryttere var blevet hentet, og et firkløver kørte kontra.

De fire var Alexis Gougeard (AG2R), Markel Irizar Aranburu (Trek), Oliver Naesen (IAM) og Andreas Schillinger (Bora-Argon).

De opnåede et forspring på omkring seks minutter ned til hovedfeltet, men allerede med 80 kilometer til mål var det barberet ned til halvandet minut.

Det var dog for tidligt for hovedfeltet at hive snøren ind, så det slappede lidt af og lod de fire øge forspringet igen.

På den måde holdt hovedfeltet andre ryttere fra at få lyst til kontraangreb.

Først med syv kilometer til mål blev de forreste halet ind.

På det tidspunkt havde mørbankede Michael Mørkøv (Katusha) sluppet hovedfeltet.

Onsdag venter de første bjerge i årets Tour de France på 5. etape.

Det kan blive en god dag for Chris Anker Sørensen fra det angrebsivrige Fortuneo-Vital-hold.

/ritzau/