Mareridtet overstået: Alle reddet ud efter norsk tunnelbrand

Ifølge bt.dk er branden slukket og op mod 80 personer evakueret fra tunnelen, der med sine med sine knap 11,5 kilometer er Norges næstlængste.

Branden opstod lidt før klokken 12 i en lastbilanhænger cirka 3,5 kilometer inde i tunnelen. Brandmænd og redningsfolk blev hastet i helikopter til tunnelen, hvor der udviklede sig kraftig røg, hvilket angiveligt betød, at flere biler stødte sammen.

Øjenvidnet Monica Blikås lå to biler bag den brændende trailer, da trafikken pludselig gik i stå.

»Vi havde længe kørt 60 kilometer i en 80 kilometer-zone, og det var tæt med biler. Pludselig stoppede trafikken fuldstændig. Jeg anede ikke, hvad der var sket, men traileren havde tændt nødblinket, og nogen stod og vinkede med hænderne,« siger Monica Blikås til den norske avis Dagbladet.

Det lykkedes hende dog at passere den brændende anhænger.

»Det var meget skræmmende, for flammerne stod ud af førersiden på lastbilen,« fortæller hun til den norske TV-station NRK, hvor hun til daglig arbejder som journalist.

Politiet foretager nu de sidste finkæmninger af tunnelen, men ingen personer er meldt savnede, oplyser operationsleder fra Sogn og Fjordane politidistrikt ifølge bt.dk.

»Alle de evakuerede er sendt på sygehuset, henholdsvis Lærdal og Voss Sygehus, med røgskader eller fare for røgskader,« siger politiadvokat Jørn Lasse Refsnes fra Sogn og Fjordane politidistrikt til den norske TV-station NRK.

Det er endnu uvist, hvordan branden opstod.

Dagens Gossip