Margit fra Billund er kugleskør med kuglepenne - 60.000 i samlingen

Der findes mange forskellige hobbyer. Margit Kristiansen fra Billund kom ved et tilfælde til at samle på kuglepenne.

Hun overtog sin søns lille samling, da han ikke gad at samle mere. Margit Kristiansen blev så bidt af det her med kuglepenne, at han aldrig fik samlingen igen – heller ikke da han bad om det. Og gennem de sidste ti år er det blevet til 60.000 kuglepenne i alle farver, former og størrelser.

- På et tidspunkt var jeg kommet op på så mange, at jeg var nødt til at få bygget et særligt skur ude i haven til alle mine kuglepenne. Så nu står de derude i kasser, fortæller Margit Kristiansen, som netop har lagt sidste hånd på udstillingen af omkring tusind af sine kuglepenne på Egnsmuseet i Vandel.

Margit Kristiansen har ikke tal på, hvor mange penge hun har brugt på sin hobby, men det løber op i tusindvis af kroner, og hun kan let komme af med flere hundrede kroner, når hun er til kuglepen-træf to gange om året. Her mødes entusiaster for at bytte og købe af hinanden.

Samleren fra Billund har ikke nogen egentlige yndlingskuglepenne i sin samling, men Parker-modellen med indgraveringen ”politichefens kuglepen” stikker alligevel ud.

- Jeg har ingen anelse om, hvor jeg har den fra – men stjålet, det er den i hvert fald ikke, bedyrer hun.

Udstillingen på Egnsmuseet i Vandel kan ses frem til slutningen af året.

Dagens Gossip