Margrete Auken om klimaplan: Det er en ommer

EU-Kommissionens forslag til en kommende klimaplan er ikke ambitiøs nok, mener SF's medlem af Europaparlamentet, Margrete Auken, der kalder forslaget for "et slag i ansigtet på Europas borgere og virksomheder."

- Kommissionens nye udspil lever langtfra op til de nødvendige tiltag, som videnskaben foreskriver, og vil derfor ikke kunne forhindre ødelæggende klimaforandringer. Det her er simpelthen en ommer, siger Margrete Auken i en kommentar til klimaudslippet.

Det konservative medlem af EU-Parlamentet Bendt Bendtsen (K) anerkender, at ambitionsniveauet er faldende, men det kunne have været meget værre, mener han. Bendt Bendtsen efterlyser, at flere lande tager ansvar i klimakampen.

- Det nytter ikke, at det kun er Danmark, Tyskland og enkelte andre EU-lande, der rider forrest og investerer i vedvarende energi, hvis andre lande bare kan læne sig tilbage og fyre løs med billig brunkul. Det er vigtigt med lige vilkår i EU, siger Bendt Bendtsen.

EU-Kommissionen blev onsdag formiddag enige om at foreslå, at EU i 2030 skal have reduceret sin CO2-forurening med 40 procent i forhold til niveauet i 1990.

Samtidig foreslog kommissionen, at EU sætter et bindende mål om, at 27 procent af energiforsyningen i 2030 kommer fra vedvarende energikilder som sol og vind.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip