Margrethe Vestager om sammenbrud: Vi plejer jo at løse det i fællesskab

Som bekendt brød trepartsforhanlingerne sammen forleden, og det har været en skuffende oplevelse for den radikale leder Margrethe Vestager.

Forhandlingerne mellem regeringen, fagforeningerne og arbejdsgiverne skulle have mundet ud i en aftale om, hvordan der kunne skaffes fire milliarder kroner.

Men da Dansk Metal sagde nej til at fjerne helligdage, ja så afbrød regeringen forhandlingerne.

Og det ærgrer Margrethe Vestager, der også er økonomi- og indenrigsminister.

- Det er tankevækkende, at vi før har kunnet løse tingene i fællesskab, hvor der blevet givet og taget. En trepartsaftale ville have været en del af løsningen, fordi man i fællesskab kunne have fundet ud af, hvordan vi kan bære de byrder, det kræver for at kunne investere i ting som sundhed og uddannelse, der er med til at sikre vores fælles velfærdssamfund.

- Det kan vi så ikke nu og det er da en stor ærgrelse, men det ændrer ikke vores ambitioner, siger hun til netnyhederne.dk.

Derfor skal der nu andre måder at skaffe de fire milliarder kroner på.

- Som det ser ud nu, er der plads til en vækst i det offentlige på 0,6 pct. om året. Og så må investeringer i sundhed, uddannelse og grøn omstilling tages derfra. Men vores mål er, at vi skal være flere i arbejde og færre på forsørgelse.

- Det skal reformer, der skaber vækst og beskæftigelse være med til at sikre. Det er en forudsætning for, at vi kan skabe et Danmark med en bedre offentlig sektor, lyder det fra Margrethe Vestager.

Dagens Gossip