Maria og Marina blev myrdet på drømmerejse: 'Værre end døden var ydmygelsen, som fulgte'

Marina Menegazzo og Maria José Coni på 21 og 22 år backpackede gennem Ecuador i Sydamerika, da pengene slap op. En ven satte dem i forbindelse med en lokal mand, som tilbød dem husly. Mødet blev skæbnesvangert. 

De to argentinske fra Mendoza i Argentina kvinder blev myrdet på grusomste vis i en meningsløs blodrus, og deres drabsmænd smed deres livløse kroppe fra sig som skrald i sorte affaldssække, der blev fundet den 28. februar i år. Det skriver Buenos Aires Herald.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Marina og Maria havde været på eventyr siden januar, og deres familier efterlyste dem på sociale medier på tværs af sydamerikanske landegrænser, da de ikke kunne komme i forbindelse med dem. Alle holdt vejret.

Kampagnen fik stor opmærksomhed, og Ecuadors præsident lovede på Twitter, at han ville gøre alt i sin magt for at finde de to veninder. Efter kort tid blev kvindernes lig fundet 200 kilometer nord for byen Guayaquil.

Siden er to mænd blevet anholdt for dobbeltmordet, og detaljerne om de uhyggelige begivenheder, der ledte op til venindernes død, er begyndt at forme sig til en samlet fortælling om deres tragiske skæbne. 

Ifølge den ene anholdte havde både han og hans kammerat drukket tæt den aften. Den ene af dem tog Maria med ind på et værelse i boligen, hvor Marina og Maria havde fået lov til at overnatte, og her forsøgte han at forgribe sig på hende. 

Hun gjorde modstand, og han slog hende med en kæp i hovedet. Slaget slog hende ihjel på stedet. Samtidig stak den anden mand Marina ihjel med en kniv i et andet rum i huset.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den frygtelige sag har fået stor opmærksomhed i Ecuador og Argentina, hvor spørgsmålet om skyld har vækket stærke reaktioner.

Da sagen først blev belyst, var vreden nemlig ikke kun rettet mod kvindernes bødler. I stedet var det undren, der bundede i kvindernes handlinger, som styrede debatten: 'Hvorfor rejste de alene', 'hvorfor løb de så stor en risiko', 'hvilket tøj havde de på', og 'hvad havde de regnet med i sådan et område'.

Mellem linjerne: Kvinderne var selv skyld i deres død.

En studerende fra Paraguay fulgte debatten om Marina og Marias ansvar i drabssagen og blev så fortørnet, at hun skrev et opslag på Facebook, som siden er blevet delt mere end 700.000 gange på det sociale medie. 

Guadalupe Acosta har skrevet indlægget fra ofrenes perspektiv:

- I går blev jeg dræbt... Men værre end døden var ydmygelsen, som fulgte. Da de fandt min døde krop, spurgte ingen, hvor man kunne finde gerningsmanden, som afsluttede mine drømme, mine håb og mit liv. Nej, de stillede i stedet et totalt ubrugeligt spørgsmål. Til mig. Kan du forestille dig det? En død pige, som ikke kan tale, som ikke kan forsvare sig selv. 'Hvilket tøj havde du på?'. 'Hvorfor var du alene?'.

- De stillede spørgsmålstegn ved mine forældres dømmekraft for at give mig vinger, for at lade mig være selvstændig som alle andre. De fortalte dem, at vi var på stoffer, og at vi sikkert selv havde bedt om det. De fortalte dem, at de skulle have passet på os. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Først nu hvor jeg er død, indser jeg, at jeg ikke er lige så meget værd som en mand. Døden var min skyld, og det vil den altid være.

Guadalupe Acosta afslutter opslaget med at konkludere, at spørgsmålet om skyld kun fylder noget i debatten om Marina og Maria, fordi de er kvinder. 

- Hvis overskriften havde været 'To unge mænd dræbt på rygsækrejse', så ville folk have kondoleret, og de ville med deres falskhed og hykleri have krævet højere straffe for mord. Men når det er kvinder, bliver det minimeret. Det bliver mindre alvorligt, fordi jeg selvfølgelig selv bad om det. 

Guadalupe Acosta opfordrer folk til at tale højt om, at kvinder bliver gjort ansvarlige for de forbrydelser, de bliver udsat for - for alle de kvinder, som har mistet livet i stilhed.

Se hele opslaget herunder.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Ayer me mataron.Me negué a que me tocaran y con un palo me reventaron el cráneo. Me metieron una cuchillada y dejaron...

Opslået af Guadalupe Acosta på 1. marts 2016

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip