Maria ville presse sin krop til det yderste for at sprede vigtigt budskab – men så gik det helt galt

En kvindelig bjergbestiger, der ville vise, at veganere sagtens kan bestrige bjerge, mistede i weekenden livet på Mount Everest.

Det drejer sig om 34-årige Maria Strydom, der i lørdags blev ramt af højdesyge tæt på toppen af det legendariske bjerg i Nepal.

Hun var den tredje person til at miste livet på bjerget i sidste uge. Det skriver britiske Metro

Den unge bjergbestiger - der stammede fra Sydafrika, men boede og arbejdede i Australien - har tidligere ladet sig interviewe om sin motivationsfaktor for at nå bjergtoppen.

- Mange folk lader til have en skæv idé om, at veganere er underernærede og svage, lød det fra Maria Strydom til Monash University.

Hun ville derfor vise, at veganere, der ikke spiser fødevarer fra dyr, kan 'gøre alt og mere til', men i lørdags gik det galt i de højere luftlag på bjerget.

Både Maria Strydom og hendes mand var erfarne bjergbestigere, men de blev begge ramt af højdesyge i forsøget på at nå toppen af Mount Everest.

Sygdommen ende med at koste kvinden livet, mens ægtemanden lader til at overleve mødet med det kendte bjerg. 

Læs også: Dette sker med din krop, når du holder op med at spise kød

- Han er i stand til at tale, men er selvfølgelig helt knust. Han er meget besluttet på ikke at forlade Nepal uden sin kone, siger en af de pårørende til Australian Associated Press.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip