Mariah Carrey på øretævernes holdeplads efter Angola-koncert

Denne gang er det Mariah Carey, som udsættes for hård kritik, fordi hun i weekenden underholdt Angolas præsident José Eduardo Dos Santos.

Carey fik efter sigende godt en million dollars for at flyve til Angola og give en to timer lang koncert i anledning af en gallamiddag for Røde Kors søndag aften.

Begivenheden havde det lokale mobiltelefonselskab Unitel som sponsor og Dos Santos var en af aftenens æresgæster.

Bag arrangementet stod præsidentens datter Isabel, som er ejer af Unitel og formand for Angolas Røde Kors. Dette fik ifølge Carey arrangementet til at fremstå som legitimt og sangerinden indvilgede i at medvirke.

Den kontroversielle optræden fandt sted knap fem år efter Carreys første store politiske fadæse - hendes nytårskoncert for den den libyske diktator Muammar al-Gaddafis familie.

Nu bebrejder organisationer som Human Rights Foundation og Amnesty International popstjernen, at hun åbenbart intet har lært af sine fejltagelser, bare pengene er store.

Formanden Thor Halvorssen påpeger, at Carey burde have undersøgt forholdene i Angola, hvorved hun ville have konstateret, at Dos Santos er under anklage for korruption og grove krænkelser af menneskerettighederne.

»Mariah Carey kan tilsyneladende ikke rage diktatordollars nok til sig. Denne gang scorede hun over en million«, tordner Halvorssen og
fortsætter: »Selv om det kun er fem år siden, hun optrådte for Muammar Gaddafis familie, går hun nu fra en privat koncert til en offentlig udstilling af sin støtte til en af Afrikas mest korrupte tyranner og værste syndere, når det handler om krænkele af menneskerettighederne«.

Efter oplevelsen med Gaddafi-familien i 2008 undskyldte Carrey sin »fejltagelse«, som hun kaldte den private koncert.

Sangstjernen er dog ikke alene om at træde i spinaten, når det gælder den slags engagementer. I løbet af 2013 er også Jennifer Lopez, Beyonce og Usher grebet i lignende politiske brølere, ligesom skuespillerinden Hillary Swank i oktober måtte beklage sin deltagelse i en den tjetjenske diktator Ramzan Kadyrovs 35-års fødselsdag, som hun fik et sekscifret dollarbeløb for at kaste glans over.

Bagefter skænkede Swank pengene til velgørenhed og fyrede sin manager med den begrundelse, at han havde sagt god for besøget.

José Eduardo Dos Santos har siddet tungt på Angolas præsidentpost siden 1979.

Dagens Gossip