Marie er et "glasbarn" med over 500 knoglebrud: Brækkede ribben ved at nyse

Skrevet af Sol Stoffregen

26/11/2014

Mest læste i dag

Man skulle tro, at over 500 knoglebrud og 30 operationer kunne lægge en dæmper på de fleste, men 17-årige Marie Holm Laursen er fuld af energi og liv, selvom hun kæmper med et slemt tilfælde af sygdommen osteogenesis imperfecta. I morgen aften kan man møde Marie i TV2-dokumentaren "Pigen med knogler af glas". Det skriver BT.

Læs også: 12-årig pige kæmper med demens: Lider af dårlig hukommelse, forvirring og inkontinens

Sygdommen, der minder om knogleskørhed, gør, at den unge kvinde så let som ingenting brækker sine knogler. Det afholder dog ikke den sprudlende Maria, der sidder i elektrisk kørestol, fra at tage på Skanderborg Festival, til fester eller være sammen med sine efterskolevenner.

Et nys har været skyld i, at Marie brækkede et ribben. Men rigtig slemt gik det for et år siden, da ved et uheld faldt ud af sin kørestol og endte i koma i seks dage samt brækkede de fleste knogler.

Maries forældre har altid været meget opmærksomme på, at deres datter skal leve livet og være selvstændig, derfor har de aldrig sat begrænsninger for hende. Og det har været med til at gøre Marie til en livsnyder med masser af godt humør.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Hvis jeg er trist, hver gang jeg har smerter, skal jeg jo være det hele tiden. Og så bliver jeg sådan en gnaven én i en kørestol - og sådan en gider ingen jo at være sammen med. Jeg får flere venner ved at have en positiv frem for en negativ tilgang til tingene, siger Marie Holm Laursen.