Marie Key og Quadron i kamp om DMA-priserne

Der bliver kamp om statuetterne, når dansk musiks største prisfest afholdes 9. november. TV 2, IFPI og KODA præsenterede mandag de nominerede til Danish Music Awards, DMA, hvor sangerinden Marie Key og duoen Quadron kan bryste sig af, at have fået flest nomineringer, nemlig syv hver.

Nomineringerne til årets prisuddeling viser en tendens til, at det er populært at synge på dansk. Udover Marie Keys syv nomineringer, er blandt andet Shaka Loveless, som også synger på modersmålet, nomineret til fem priser, mens Peter Sommer er nomineret til fire. Også TopGunn, Christian Hjelm og Panamah synger på dansk, og de er hver især nomineret i to kategorier. De engelsksyngende kunstnere Volbeat, Mads Langer og When Saints Go Machine er også hver især nomineret til to priser.

DMA-kategorierne tæller blandt andet årets sanger, sangerinde, album, gruppe, hit, nye navn og sangskriver, og i alt har 22 danske navne fundet vej til nomineringslisten. Alle 22 kan håbe på, at de får en af stauetterne, som er den danske musikbranches ældste pris, og det samme kan otte udenlandske navne.

De nominerede er udvalgt af DMA-Akademiet, som består af fremtrædende personer fra den danske musikbranche, der i de fleste af kategorierne har fundet frem til de nominerede. Medlemmerne af DMA-Akademiet tæller repræsentanter fra de danske musikselskaber, prominente musikere og sangskrivere, producere, managere og bookingagenter fra livebranchen, og det er også dem, som gennem afstemning finder de fleste af vinderne.

Igen i år bliver DMAs ærespris uddelt til en kunstner, som gennem tiden har sat et markant aftryk på den danske musikscene. Her er der ingen nominerede, men kun en vinder, som bliver afsløret til selve showet, hvor Thomas Helmig sidste år tog prisen med hjem. Udover æresprisen og de 16 DMA-kategorier findes der også en publikumspris, hvor alle danskere kan være med til at bestemme vinderen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip