Marie Krarup kaldt racist i hadebrev fra naboer

Dansk Folkepartis omstridte forsvarsordfører, Marie Krarup (DF), har modtaget et hadsk brev, angiveligt sendt fra en eller flere af sine naboer, hvor politikeren både bliver kaldt racist og beskyldt for at skabe decideret dårlig stemning i det område på Vesterbro i København, hvor hun bor.

Marie Krarup har søndag valgt at lægge et billede af brevet op på sin Facebook-profil. I en kommentar til brevet skriver hun »Hadebrev fra naboerne, sødt ikke!«.
DFeren vil forsøge at finde ud af, hvem afsenderen af det anonyme brev er:

»Jeg er lidt chokeret. Jeg synes, det er et virkelig ubehageligt brev. Jeg vil gå rundt og banke på dørene og finde ud af, hvem der har skrevet det, for jeg synes, det er et ualmindeligt modbydeligt brev,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

I indledningen til brevet, der er dateret 12. april, men som politikerne først søndag har åbnet, hedder det:

»Dette brev for at du skal vide, hvor meget ubehag det skaber, at du bor her i vort tidligere så trygge og fredelige område. Ikke alene at vi kan risikere at løbe ind i dig på gaden, men også bare ved den måde jeres hus skiller sig ud fra de øvrige huse. Ét er at have en flagstang - DF?s kolonihave-logo - men (....) har en »heilende flagstang«, som vækker ubehagelig associationer, lyder det i brevet, hvor blandt andre Søren Krarup, Katrine Winkel Holm og Mogens Camre bliver betegnet som »nationalsocialistiske tosser«.

Marie Krarup forstår ikke kritikken af hendes rækkehus' udseende.

»Det er et lille rækkehus, magen til det som Helle Thorning Schmidt (S) bor i. Det er nogle meget små haver, så jeg har valgt at sætte min flagstang på muren, så den står skråt ud fra muren. Så kalder de det heilende,« forklarer hun.

I brevet nævner afsenderen det omstridte blogindlæg på Berlingskes hjemmeside om maorier, som Marie Krarup det seneste stykke tid er blevet kritiseret for fra flere kanter.

Afsenderen kalder DFerens udtalelser »racistiske og indskrænkende« og sender en opfordring til Krarup: »skriv det dog ligeud: u-ariske.«

Marie Krarup afviser den påstand.

»De har tydeligvis ikke læst indlægget. Så ville de vide, at det hverken er racistisk eller nazistisk eller noget som helst. De kører videre på den bagtalelse, som Pia Olsen Dyhr (SF) har startet. Hun har et indlæg i Politiken i går (lørdag, red), hvor hun prøver at forvanske, hvad jeg siger, og prøver at fremstille det som om, det er racisme. Det er det, venstrefløjen gør,« siger Marie Krarup.

I brevet skriver afsenderen om Krarups tilstedeværelse i området:

»Det er som om, der er kommet en truende virus ind i vort ellers fine og dejlige boligområde, en intimiderende faktor, som også vore familier og bekendte kan mærke«.

Krarup har selv godt bidt mærke i den dårlige stemning:

»Jeg hilser på folk, men jeg har da lagt mærke til de seneste par dage, når jeg har været ude at gå med hunden, at så er der ikke nogen, der har hilst igen. Det undrede mig også, men jeg tænkte, de måske var trætte,« siger hun og peger på, at de fleste i området nok ikke er enige med hende politisk.

»Det er et sted, hvor folk stemmer til venstre for midten. Der er flere, der er medlem af Enhedslisten her end af Venstre, det kan man roligt sige. Men jeg plejer da at snakke med mine naboer. Jeg håber ikke, det er nogen af mine nærmeste naboer.«

Dagens Gossip