Marine Le Pen frikendes efter omstridt citat om muslimer

Marine Le Pen frikendes for anklager om at opildne til had, efter at hun sammenlignede muslimske prædikanter med de nazistiske besættelsesstyrker.

Den 47-årige leder af det højrenationalistiske Front National var anklaget for at opildne "til diskrimination, vold eller had mod en gruppe mennesker på baggrund af deres religion."

Hun har selv insisteret på, at hun ikke har begået nogen forbrydelse.

De omstridte udtalelser blev fremsat af Le Pen i Lyon i december 2010 under et kampagnemøde.

Et par måneder før hun overtog lederskabet af partiet Front National, udtalte hun sig om muslimer, som bad på gaden, fordi moskeerne var fyldte.

- Jeg beklager, men nogle mennesker er stadig glade for at tale om Anden Verdenskrig og om besættelsen, så lad os tale om besættelsen, fordi det er, hvad der sker her.

- Der er ingen kampvogne, ingen soldater, men det er stadig en besættelse, og det tynger folk, sagde den senere leder af det EU- og indvandrerkritiske parti.

Marine Le Pen ventes at stille op ved præsidentvalget i Frankrig i 2017.

Den højrenationalistiske stjernepolitiker har vundet stor tilslutning efter flygtningestrømmen i EU og skudangrebene i Paris 13. november, hvor 130 mistede livet.

Ved den sidste valgafhandling af det franske regionalvalg søndag, lykkedes det ikke Front National at vinde en eneste af de 13 regioner, selv om partiet stormede frem ved første valgafhandling.

Da sagen var for retten for mere end en måned siden, satte Marine Le Pen spørgsmålstegn ved tidspunktet for sagen.

Det var kort før regionalvalgene.

- Vi er en måned fra regionalvalgene, og denne hændelse kan dateres fem år tilbage, sagde hun medio oktober.

Under Le Pens ledelse har Front National forsøgt at bedre sit offentlige image ved at distancere sig fra beskyldningerne om racisme og antisemitisme.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip