Mario Götze sender VM-titlen til Tyskland

14/07/2014

Tyskland vandt søndag VM-titlen med en finalesejr på 1-0 over Argentina efter en scoring i forlænget spilletid af Mario Götze.

Efter at den ordinære kamp var endt 0-0, så afgjorde indskiftede Götze sagen, da han efter 113 minutter flot tæmmede et indlæg fra venstresiden og lagde bolden forbi Sergio Romero i modstandernes mål.

Andre Schürrle sendte en perfekt bold ind til Götze, der var kommet på banen i stedet for Miroslav Klose efter 87 minutter.

Bayern München-stjernen sendte store dele af Maracanã i Rio de Janeiro i ekstase med det flotte mål.

Selv om Argentina i slutfasen fik muligheden på et frispark, så lykkedes det ikke at fremtvinge en straffesparksafgørelse. Lionel Messi tordnede bolden langt over mål og måtte samtidig kigge langt efter VM-titlen.

Selv om finalen først blev afgjort i den forlængede spilletid, så var den nervebetonede kamp ikke lige så kedelig, som mange af de øvrige knockout-kampe ved VM.

Finalen bød allerede før første fløjt på dramatik, da tyskernes midtbaneprofil Sami Khedira måtte opgive at spille på grund af en lægskade.

I al hast måtte landstræner Joachim Löw ændre på sin startopstilling og sende den forholdsvist uprøvede Christoph Kramer på banen med kort varsel. 23-årige Kramer holdt kun en halv time, da han tidligt i opgøret blev ramt i hovedet af en argentinsk skulder.

Argentina var lidt overraskende tæt på at tage føringen midtvejs i første halvleg, da Gonzalo Higuain blev sendt af sted på en friløber.

En af Tysklands store VM-profiler, Toni Kroos, headede bolden hen til Higuain, der alene med tyskernes keeper Manuel Neuer ramte et par meter forbi mål. Skidt af Napoli-angriberen, som burde have gjort det bedre.

Generelt var argentinerne farligst i den første halve time, hvor også Higuain nåede at juble over en scoring, som ganske korrekt blev annulleret for offside.

Mens tyskerne sluttede stærkt af i første halvleg, hvor Benedikt Höwedes blandt andet fik headet en hjørnesparksbold på stolpen, så blev Argentina ved med at komme til chancer.

Lionel Messi lurede konstant på at finde den åbning, der måske kunne give ham samme legendestatus som Diego Maradona i hjemlandet. Messi var tæt på at score til 1-0 i begyndelsen af anden halvleg, men skuddet sneg sig forbi stolpen.

Barcelona-stjernen gjorde ellers alt andet rigtigt og fik flere gange sat sig igennem over for sin direkte modspiller. Det var bare ikke helt nok.

Et kvarter før slutfløjt overplacerede Messi også et skud, da han fra højrekanten trak ind i banen og drejede bolden forbi mål.

Kampen levede i begge ender, selv om tyskerne aldrig fik det overtag, som mange havde forudsagt efter 7-1-udraderingen af de brasilianske VM-værter i semifinalen.

Alle tiders VM-topscorer Miroslav Klose var ligesom kampens øvrige spillere ikke helt skarp, da han midtvejs i anden halvleg fik chancen på et hovedstød. Forsøget savnede kraft og voldte ikke Sergio Romero i Argentinas mål problemer.

De sidste 10 minutter af den ordinære spilletid lagde tyskerne endnu mere tryk på, at det førte til flere lige-ved-og-næsten-situationer. Toni Kroos fik en oplagt chance, men skød fladt bolden et godt stykke forbi mål.

Andre Schürrle kunne også have afgjort sagen, da han i begyndelsen af den forlængede spilletid i fri position bankede bolden lige ind på Sergio Romero. Netop Schürrle tog dog revanche, da han lidt senere lagde op til Götzes afgørende mål.