Mark Cavendish kaptajn i Giroen

Den engelske supersprinter er udvalgt til at være kaptajn for Omega Pharma-Quick Step i dette års italienske rundtur. Det er ham, der skal indfri de sportslige ambitioner i de hæsblæsende afslutninger.

I 2011 vandt Cavendish fem etapesejre og den grønne pointtrøje i Tour de France. I 2012 stod han på startstregen i Giro d'Italia med store ambitioner - han ville vinde etapesejre og tage den røde pointtrøje med hjem.

Da Joaquim Rodriguez (Team Katusha) blev hyldet som vinder af pointkonkurrencen i Milano efter sidste etape, måtte Cavendish imidlertid erkende, at han manglede sølle et point for at kunne trække den røde trøje over hovedet. Han vandt tre etaper og lå længe til at vinde pointkonkurrencen, men han endte som nummer to i konkurrencen. Og det var en kæmpe skuffelse for den sejrsvante brite.

I år skal det være anderledes. Sportsdirektør på Quick Step, Davide Bramati, har store ambitioner:

- Vi starter med et meget stærkt hold, der er bygget op omkring Mark Cavendish, siger han til holdets hjemmeside.

Han uddyber sin forventning til løbet og forklarer, at der er én klar satsning:

- Tilstedeværelsen af en klar sprinter vil ændre vores tilgang til løbet.

Holdet, der skal lede Cavendish frem til målstregen består af belgierne Iljo Keisse, Serge Pauwels, Gert Steegemans og Julien Vermote, samt italienerne Gianluca Brambilla og Matteo Trentin, franskmanden Jerome Pineau og polske Michal Golas.

Sportsdirektøren forklarer, at holdet er klar til at gå efter alle muligheder for etapesejre:

- I hver en etape, hvor vi har en mulighed, skal vi forsøge at gøre vores bedste for at gå efter sejren.

Han erkender dog samtidig, at det bliver svært i det store italienske løb:

- Konkurrencen er hård, men vi kan regne med et stærkt hold. Vi tror på vores hold, og vi vil være der og kæmpe for at vinde.

 

 

 

Dagens Gossip