Markant flere Charlie Hebdo-blade kommer til Danmark

Skrevet af admin

14/01/2015

Dagens topnyheder

Den danske interesse for det franske satiremagasin Charlie Hebdo er så stor, at Bladkompagniet nu vil forsøge at hente "markant" flere hjem end de 300, der først var planlagt.

Bladet udkommer onsdag i Frankrig og ventes at lande i de danske kiosker fredag, efter at bladets redaktion i sidste uge blev udsat for et voldeligt angreb, hvor to formodede gerningsmænd dræbte 10 medarbejdere.

- Vi vurderede efterspørgslen til at være 300 stykker, men den viste sig at være meget større, så vi undersøger, om det er muligt at få flere hjem.

- Det er markant stigning, som vi er ved at bestille hjem, og det er vores forventning, at vi har det på hylderne fremover, men det er endnu ikke helt håndfast, siger Christian Lanng, der er direktør i Bladkompagniet.

Det satiriske ugemagasin bliver onsdag revet fra hylderne i den franske hovedstad, Paris. Folk står i kø for at købe bladet, og flere steder meldes der om udsolgt, skriver Le Monde.

I Danmark er det den franske udgave, der vil blive solgt.

Onsdagens udgave er det første siden det blodige terrorangreb mod magasinet for en uge siden, hvor 10 ansatte og flere politibetjente blev dræbt.

- Det kommer primært til salg i Storkøbenhavn, men det afhænger jo af, om vi får flere stykker til Danmark og hvor mange, vi får. Interessen er ikke kun i Storkøbenhavn, siger Christian Lanng.

17 mennesker blev dræbt under tre blodige dage i den franske hovedstad.

Hændelserne blev indledt onsdag med angrebet på Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker blev dræbt. Torsdag blev en færdselsbetjent skuddræbt, og fredag blev fire gidsler dræbt i et jødisk supermarked.

/ritzau/