Markant flere folkeskoleelever i uddannelse

Skrevet af John Meyer

17/01/2013

Mest læste i dag

Nye tal fra Børn og Unge bekræfter de senere års positive udvikling, at aarhusianske folkeskoler sender flere og flere afgangselever i ungdomsuddannelse. I 2009 var det 82 procent af eleverne, som 15 måneder efter endt afgangsprøve i folkeskolen var i gang med en ungdomsuddannelse - nu er det tal steget med næsten ni procentpoint til 90,9 procent.


- Det er fantastisk positivt for afgangseleverne, og de skal have ros for at tage ansvaret for at tage en uddannelse på sig. De positive tendenser er resultatet af en både bred og målrettet indsats fra folkeskolernes og uddannelsesvejledernes side. Samtidig peger det imod et stadig tættere og mere forpligtende samarbejde med ungdomsuddannelserne. Målet er stadig at få alle med, og med resultaterne fra de aarhusianske folkeskoler er vi godt på vej, siger Kristian Würtz (S), rådmand for Børn og Unge.


Handlingsplan virker
Aarhus Kommune søsatte i sommeren 2011 en omfattende handlingsplan for at få flere unge i uddannelse. En indsats, som ventes at bidrage positivt til udviklingen i de kommende år.


- Jeg glæder mig på de unges vegne, da en ungdomsuddannelse er afgørende for deres fremtidige muligheder. Tallene giver optimisme og styrker troen på, at den målrettede indsats bærer frugt. Det giver også anledning til at fortsætte den gode dialog og samarbejdet mellem folkeskoler, uddannelser, erhvervsliv og de øvrige aktører på området om at få endnu flere unge i uddannelse, siger Hans Halvorsen (S), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.