Markant flere udlændinge søger permanent ophold i Danmark

Det oplyser Udlændingestyrelsen tirsdag. Til Berlingske Nyhedsbureau forklarer kontorchef i Udlændingestyrelsen, Merethe Nord Philip, at stigningen er kommet efter VK-regeringens pointsystem, der trådte i kraft i marts 2010, blev afskaffet sidste år.

»Lovændringen trådte i kraft 1. juli 2012 og medførte samme måned en firdobling i antal ansøgninger i forhold til normalt niveau. Antallet lå ved årsskiftet på omkring det dobbelte af det normale, og det er stadig på et relativt højt niveau,« udtaler hun i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Grundet det store pres har det ifølge foreløbige opgørelser fra styrelsen ikke været muligt at nå styrelsens egne mål i 25 procent af sagerne. Målet er, at sagerne skal være behandlet på syv måneder.

»Jeg beklager, at mange ansøgere derfor oplever en længere sagsbehandlingstid end først udmeldt. Vi har sendt individuelle breve ud til de ansøgere, hvis frister vi får svært ved at holde, med oplysning om den nye, forventede sagsbehandlingstid, som er inden udgangen af oktober. Vores mål er en normalisering med overholdelse af servicemålet ved udgangen af 2013,« udtaler hun.

Udlændingestyrelsen vil således orientere personer, som har afleveret en ansøgning i slutningen af 2012, men som stadig ikke har fået svar.

I 2012 var bunken af ansøgninger om at få permanent ophold fordoblet fra året før til 9.000 sager.

»De mange ansøgninger har givet os en stor udfordring, og vi gør alt, hvad vi kan, for at få afviklet sagerne. Vi er allerede tæt på at have behandlet lige så mange sager i år som hele sidste år,« udtaler kontorchef Merethe Nord Philip.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip