Markante SFere forlader partiet

Skrevet af admin

20/03/2013
Tre SF-topfolk har meldt sig ud af SF i løbet af ét døgn. Se listen over de politikere, der har forladt partiet, siden det valgte Annette Vilhelmsen (SF) som ny formand i oktober.- Europaparlamentariker Emilie Turunen og medlem af landsledelsen Nanna Westerby forlader onsdag 20. marts SF for at melde sig ind i Socialdemokraterne.- Aftenen forinden, 19. marts, sagde SFs politiske ordfører, Jesper Petersen, til TV 2 Nyhederne, at han forlader partiet for at melde sig ind i Socialdemokraterne.- I slutningen af januar trak tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen sit folketingskandidatur for at blive vært for et nyt program på DR2, men han er fortsat medlem af SF.- Næstformand Mattias Tesfaye trak sig i december som næstformand og meldte sig efterfølgende ind i Socialdemokraterne i slutningen af januar.- Medlem af landsledelsen Kasper Bjering Søby Jensen meldte sig ud i december - en uge efter Tesfayes udmeldelse.- Formanden for SFs Nørrebrokreds, Jesper Lyders Andersen, meldte sig ud i december.- Jens Anton Tingstrøm Klinken, tidligere lokalformand for SFs Østerbrokreds, og presseansvarlig for Astrid Krag (SF) under formandsopgøret i SF, forlod partiet i januar.- Jesper Johansen Meisner, formand i SF Brønshøj, meldte sig ud i november og er siden blevet medlem af Socialdemokraterne.- En række byrådsmedlemmer har også forladt SF efter valget af Annette Vilhelmsen.- Den mest markante er rådmand Anne-Dorte Krog fra Aalborg, der brød med SF 1. marts og blev løsgænger. Bruddet skyldtes dog lokale stridigheder.- Af andre tidligere SFere i byrådene kan nævnes Peter Borup Sørensen, Vejle, Battal Kücükavci, Greve, Ib Larsen og Jørgen Andersen, Slagelse, Pernille Fendrich Schmidt, Frederiksberg, og Helle Waagner, Nordfyns Kommune. De er alle skiftet til Socialdemokraterne efter formandsvalget.

Dagens topnyheder

Tre SF-topfolk har meldt sig ud af SF i løbet af ét døgn. Se listen over de politikere, der har forladt partiet, siden det valgte Annette Vilhelmsen (SF) som ny formand i oktober.

- Europaparlamentariker Emilie Turunen og medlem af landsledelsen Nanna Westerby forlader onsdag 20. marts SF for at melde sig ind i Socialdemokraterne.

- Aftenen forinden, 19. marts, sagde SFs politiske ordfører, Jesper Petersen, til TV 2 Nyhederne, at han forlader partiet for at melde sig ind i Socialdemokraterne.

- I slutningen af januar trak tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen sit folketingskandidatur for at blive vært for et nyt program på DR2, men han er fortsat medlem af SF.

- Næstformand Mattias Tesfaye trak sig i december som næstformand og meldte sig efterfølgende ind i Socialdemokraterne i slutningen af januar.

- Medlem af landsledelsen Kasper Bjering Søby Jensen meldte sig ud i december - en uge efter Tesfayes udmeldelse.

- Formanden for SFs Nørrebrokreds, Jesper Lyders Andersen, meldte sig ud i december.

- Jens Anton Tingstrøm Klinken, tidligere lokalformand for SFs Østerbrokreds, og presseansvarlig for Astrid Krag (SF) under formandsopgøret i SF, forlod partiet i januar.

- Jesper Johansen Meisner, formand i SF Brønshøj, meldte sig ud i november og er siden blevet medlem af Socialdemokraterne.

- En række byrådsmedlemmer har også forladt SF efter valget af Annette Vilhelmsen.

- Den mest markante er rådmand Anne-Dorte Krog fra Aalborg, der brød med SF 1. marts og blev løsgænger. Bruddet skyldtes dog lokale stridigheder.

- Af andre tidligere SFere i byrådene kan nævnes Peter Borup Sørensen, Vejle, Battal Kücükavci, Greve, Ib Larsen og Jørgen Andersen, Slagelse, Pernille Fendrich Schmidt, Frederiksberg, og Helle Waagner, Nordfyns Kommune. De er alle skiftet til Socialdemokraterne efter formandsvalget.