Markedspladsen eBay viser overraskende godt regnskab

Skrevet af admin

27/04/2016

Dagens topnyheder

Den onlinebaserede markedsplads eBay har tirsdag aften fremlagt et kvartalsregnskab, der har fået selskabets aktier til at stige fire procent i den såkaldte efterhandel på børsen.

Det skriver Reuters.

Amerikanske eBay, der er en markedsplads og et auktionshus på nettet, har haft et bedre første kvartal i år end forventet med flere købere og handler.

Tidligere har selskabet kæmpet med en sløv vækst i sin kerneforretning, men ved at modernisere sin handelsplatform og fokusere mere på mindre sælgere har eBay tilsyneladende tacklet udfordringen.

Onlinevirksomheden kunne således fremvise en stigning i antallet af indkøbslystne kunder på siden. I alt steg antallet af aktive købere med 3,8 procent til 162 millioner.

Meget af selskabets vækst kommer fra billettjenesten Stubhub, der i første kvartal havde en omsætning på 177 millioner dollar. Det er en stigning på 34 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

I kvartalsregnskabet fremgår det videre, at eBay i årets første tre måneder havde en samlet omsætning på 2,14 milliarder dollar svarende til cirka 14 milliarder kroner. Det er en stigning på 3,7 procent i forhold til samme periode sidste år.

Analytikerne havde regnet med en omsætning på 2,08 milliarder dollar.

Nettooverskuddet landede på 482 millioner dollar i kvartalet.

Især splittet fra PayPal sidste år har udfordret eBays vækstmuligheder og var medvirkende til et skuffende resultat i 2015.

- Vi er i gang med at udføre vores plan og gør fremskridt i forhold til at sikre, at vores købere har det bedste udvalg af produkter og en enkel, personlig shoppingoplevelse, mens sælgere nyder godt af en stærk platform, siger eBay-direktør Devin Wenig ifølge Forbes.

/ritzau/