Marokkaner får 15 års fængsel for at rekruttere jihadister

En belgisk domstol har i en appelsag torsdag idømt 42-årige Khalid Zerkani 15 års fængsel for at stå bag rekruttering af jihadister. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Khalid Zerkani har ifølge domstolen mobiliseret snesevis af personer, herunder centrale mistænkte i angrebene i Paris i november og i Bruxelles i marts. 162 mennesker blev dræbt i de to angreb, som den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har taget skylden for.

- Zerkani er den største hverver af jihadister, Belgien nogensinde har kendt til, sagde statsanklager Bernard Michel under et retsmøde i februar.

Khalid Zerkani er marokkaner, men boede i Molenbeek i den belgiske hovedstad. Molenbeek er en belastet bydel i Bruxelles, og bagmændene til mindst fire angreb over de seneste fire år kommer herfra.

Zerkani blev anholdt af politiet i 2014, efter at han i årevis havde levet under radaren og rekrutteret jihadister fra Syrien, skriver AFP.

Ifølge retsdokumenter har han stået for rekrutteringen af blandt andre Najim Laachraoui, som var en af de to selvmordsbombere, der sprængte sig selv i luften i Zaventem-lufthavnen i Bruxelles 22. marts, og Abdelhamid Abaaoud, der menes at være hjernen bag angrebet i Paris 13. november.

Andre papirer fra retten viser, at Zerkani ikke blot indoktrinerede unge rekrutter til et punkt, hvor de var villige til at ofre sig selv. Han fik dem også til at begå en masse mindre forbrydelser, således at de selv kom til at betale deres rejse til døden.

- Han er emiren, lederen, har en mistænkt identificeret som Yacine E. tidligere beskrevet Khalid Zerkani over for efterforskere, skriver den belgiske avis La Dernière Heure

I juli sidste år blev Khalid Zerkani idømt 12 års fængsel i samme sag, men han valgte at anke dommen.

Den såkaldte Zerkani-celle har blandt andet har haft til opgave at bringe nye rekrutter frem og tilbage mellem Belgien og Syrien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip