Martin Braithwaite skifter til udlandet

Landsholdspiller i fodbold Martin Braithwaite, som scorede i onsdagens testkamp mod Polen, skifter til en klub i udlandet.

Det meddeler angriberens nuværende arbejdsgiver Esbjerg på sin hjemmeside.

Onsdag erfarede DR Sporten, at 22-årige Braithwaite skifter til Toulouse i Frankrig. Det ville hverken Esbjerg eller angriberen, der scorede til 2-1 i det danske 2-3-nederlag til Polen, dog bekræfte.

Torsdag skriver Esbjerg følgende:

- Esbjerg fB har opnået enighed om vilkårene for salget af en af sine største profiler, Martin Braithwaite, til en udenlandsk klub.

- Han kan tiltræde i sin nye klub, når han forventeligt i løbet af de næste dage får forhandlet sine personlige forhold på plads og har gennemgået et lægetjek.

Esbjerg-direktør Søren Poulsen kalder det i tråd med klubbens strategi at sælge profiler.

- Vi er meget bevidste om, at Martin er en vigtig spiller på et talentfuldt Esbjerg-hold, og at han har udviklet sig til en profil og landsholdsspiller.

- Men skal vi være tro mod vores strategi om at udvikle egne talenter og give dem mulighed for at afprøve deres evner på et højere niveau, kan vi ikke stå i vejen for hans ønske om at komme til en udenlandsk klub i en større liga.

- Den opnåede pris afspejler hans værdi for Esbjerg, og salget styrker os i bestræbelserne på at skabe de økonomiske rammer for, at vi også i fremtiden kan udvikle spillere på Martins niveau, siger Søren Poulsen.

Braithwaite havde kontraktudløb med Esbjerg ved udgangen af 2014. I denne sæson er han noteret for tre mål i Superligaen.

Med salget opjusterer EfB Elite A/S forventningerne til det økonomiske resultat for 2013 til et overskud på 10-12 millioner kroner før skat.

/ritzau/

Dagens Gossip