Martin drak 8 dåser energidrik: Var nær død af hjerteanfald

Den 28-årige Martin Bowling var så afhængig af energidrik, at det næsten kostede ham livet.

Han drak så mange af de koffein-holdige drikke, at han brugte 75 pund - eller cirka 770 kroner - på dem hver uge. Det skriver The Mirror

Den syv år lange lasts katastrofale effekt på forsikringsmandens krop fik ham til at kollapse på en pub i Ramford i London, Storbritannien. Han blev hastet til hospitalet, hvor lægerne kunne konstatere, at han havde fået et hjerteanfald.

Nu kalder Martin Bowling sin tidligere højtskattede energidrik for “død på dåse”.

- Der var ingen advarselssignaler. Jeg ved ikke, om det gjorde ondt. Jeg husker bare, at jeg ramte gulvet og vågnede på hospitalet, siger han.

En fremmed reagerede heldigvis hurtigt og udførte førstehjælp. Han fik vækket ham til live, før en ambulance kom til stedet og tog ham med på hospitalet. Han arbejdede på daværende tidspunkt 60 timer om ugen.

- Jeg føler mig ekstremt taknemmelig over at være i live. For mig er 75 pund mange penge. Jeg havde drukket dem i omkring syv år, og det var som om, jeg var blevet mentalt afhængig. Nogle gange ville jeg komme op at skændes, hvis jeg ikke havde nogen, siger han.

Læs også: Forskere: Mænd der drikker energidrikke er ‘macho-idioter’

Diætisten fra den britiske pendant til Hjerteforeningen, Victoria Taylor, siger, at moderate mængder af koffein ikke burde påvirke kroppen, men at nogle mennesker kan være mere sensitive.

- Børn og unge er især sårbare og kan opleve overdrevne påvirkninger af koffein, fordi de er mindre vant til det. Så at undgå energidrikke er fornuftigt for at mindske deres indtag af koffein, siger hun.

Følg Dagens Efterlysninger for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip