Martin greb fat i pige, som forsøgte at tage sit liv – nu har hans stærke beretning rørt tusinder

En ung mand fra Stockholm har rørt tusindvis af sine landsmænd med beretningen om, hvordan han reddede en ung pige fra at begå selvmord fra en bro i den svenske storby.

Martin, der ikke ønsker at få sit efternavn frem i de svenske aviser, var på sin cykel på vej hen for at mødes en ven, da han kørte over Västerbroen i Stockholm.

Midt på broen stod en teenager et par hundrede meter foran ham. Han så, hvordan hun begyndte at kravle over rækværket på den høje bro. Det skriver Nyheter24

Først tænkte han, at den unge pige ville tage en fotografi af den svenske hovedstad fra toppen af broen, men han kom på andre tanker, da hun bevægede sig helt ud til kanten.

Han trådte hårdt i pedalerne for at komme frem til pigen i en fart.

- Hvad gør du, spurgte han, da han var kommet tæt på hende.

- Jeg vil hoppe, sagde hun og slap taget i rækværket.

Pigen, der var 16-20 år gammel, gjorde sig klar til at tage springet, mens Martin kastede sin cykel fra sig.

Hun hang i luften, da han greb armene omkring hendes talje, og han havde nu et sikkert tag i pigen, der hang halvvejs ude over den 26 meter høje bro med vand under.

- Jeg følte mig panikslagen. Jeg er forholdsvis stærk, men var klar over, at det kun var min styrke, der holde hende tilbage, hvilket var en frygtelig tanke, skriver Martin i sin opdatering på Facebook.

Den unge pige blev hængende i luften med Martins arme omkring sig, og han forsøgte at tale med hende. Han snakkede om den første ting, han kom i tanke om – sin egen bror, der begik selvmord for 23 år siden.

Han spurgte, hvad der skulle til for at få den unge kvinde til at kravle tilbage på den rigtige side af rækværket.

Læs også: 15-årig pige begår selvmord - først bagefter opdager moderen den grufulde årsag

- Men hun græd bare og sagde: 'jeg ønsker at dø' igen og igen, forklarer Martin, der råbte til to andre cyklister, at de skulle ringe til politiet.

Ordensmagten var fire minutter senere at finde på broen, og lidt senere var der dykkere i vandet undet broen - de skulle forsøge at redde pigen op, hvis Martin mistede sit greb.

Det lykkedes Martin at gøre sådan, at pigen kom i sikre hænder hos politiet, og han gav dem sit navn og telefonnummer, hvis hun en dag ønsker at tage kontakt til ham.

Den handlekraftige mand har siden haft det svært med den voldsomme oplevelse ude på broen.

Han valgte derfor at sætte ord på oplevelsen ved at skrive om det uhyggelige selvmordsforsøg på Facebook, hvor tusindvis af landsmænd har delt beretningen.

- Jeg skrev opdateringen, da jeg ønsker at skabe noget positivt på baggrund af den tragiske begivenhed. At tale om psykisk sygdom er aldrig forkert, tværtimod bør vi gøre det oftere, når så mange lider af det, siger han til Nyheter24.

Opslaget nåede så bredt ud på Facebook, at den unge kvindes far endte med at læse beskeden.

- Dagen efter modtog jeg en telefonsvarebesked fra en mand, der sagde: 'Er det dig, der reddede min datter?'. Jeg ringede ham op og vi havde en tårevædet samtale, siger han til avisen.

Man kan sige, at Martin er en ægte helt på grund af sin handlekraft ude på broen, men hændelsen har vakt en sørgelige familietragedie til live, da Martins egen bror, der kæmpede med angst og angst, tog sit eget liv, da han var 17 år gammel.

- Det har påvirket mig, mine familie og hans venner utrolig meget. Det er åbne sår, der aldrig kan heles, siger han.

Læs hele opslaget her:

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip