Martin Jørgensen vil have en sæson mere

Han fylder 38 år i oktober. Men lørdag viste Martin Jørgensen, at også i fodbold er alder blot et tal.

Den tidligere landsholdsprofil med 102 landskampe på cv’et var banens bedste, da AGF hentede en livsvigtig 2-1 sejr over Sønderjyske og stort set spillede sig fri af nedrykningsfare.

Det var godt et halvt år siden, at Martin Jørgensen sidst startede inde på AGF-holdet, og det samme var stort set tilfældet med angriberen Søren Larsen. Begge har kæmpet med skader den seneste periode, men de to rutinerede spilleres indtog i startopstillingen gjorde den forskel, som AGF har manglet i foråret, hvor det før sejren i går kun var blevet til fem point i 10 kampe i foråret.

Martin Jørgensen stod også med sit velkendte charmesmil efter kampen og erklærede sig klar på en forlængelse af den kontrakt, der udløber om to kampe.

- Intentionen er at forlænge, men nu underskriver jeg jo ikke min egen kontrakt. Der skal to parter til. Men pilen peger da i retning af, at vi bliver enige om en forlængelse, sagde Martin Jørgensen.

Han var glad for, at hans comeback i startopstillingen løftede AGF til en vigtig sejr ovenpå et katastrofalt forår, hvor han oftest har været på bænken.

- Jeg var måske en smule mere nervøs, end jeg plejer, fordi det er så lang tid siden, at jeg er blevet kaldt i aktion. Men heldigvis gik det godt, og det var en utrolig vigtig sejr. For jeg vil sige, at vi nu reelt er reddet fri af nedrykningen. Vi har mærket presset, og historien i klubben har sat sine grimme spor, så det var skønt med den her sejr, forklarede Martin Jørgensen.

AGF-træner Peter Sørensen lægger ikke skjul på, at han gerne beholder veteranen i truppen en sæson mere, men det har været vigtigt for alle parter, at kigge på Jørgensens skrøbelige fysik.

- Jeg tror, det ikke kun for vores skyld men også Martins skyld, at det har været vigtigt, at han kan træne og spille kampe kontinuerligt. Hans niveau kan ingen tage fra ham, og jeg synes, at han igen viser, at når han er klar, så er han en stor Superliga-spiller, forklarede Peter Sørensen.

Det ventes at Martin Jørgensen og AGFs sportschef Brian Steen Nielsen sætter sig sammen i de nærmeste uger og forhandler en ny et-årig kontrakt på plads.

Dagens Gossip