Martin slugte sine modstandere

Tony Martin fra Omega Pharma-Quick-Step smadrede de fleste af sine konkurrenter ved onsdagens enkeltstart i Tour de France. Den dobbelte tyske verdensmester i disciplinen kørte den 33 km lange enkeltstart på 36,29 min., men fik modstand af Chris Froome, som dermed beholdt og cementerede sin gule trøje.

Martin satte hurtigste tid allerede tidligt på etapen fra Avranches til Mont-Saint-Michel. Han tog bedste mellemtid både efter 9,5 og 22 kilometer, men begge mellemtider blev dog senere slået af Chris Froome. Det tyske kraftværk imponerede ved at køre med 58 tænder på den forreste klinge, hvilket gjorde ham i stand til at træde et enormt stort gear, og han nærmest kollapsede, da han rullede over målstregen.

- Jeg ved, at dette formentlig er min eneste mulighed for et højdepunkt her i Touren, og derfor satte jeg alt ind på det, sagde Tony Martin efter etapen.

Den eneste, han ikke kunne sætte helt på plads, var altså klassementets nummer ét, Chris Froome, der kørte en imponerende enkeltstart og med en usvigelig sikkerhed cementerede sin gode form og ikke mindst sin førsteplads i klassementet, hvor han mere og mere ligner en samlet vinder.

Mens Chris Froome var hurtigere end Tony Martin på mellemtiderne, tabte briten en del tid på det sidste stykke og endte med at komme i mål 12 sekunder efter Froome. Det betyder, at Chris Froome udbyggede sin føring i klassementet, hvor nærmeste forfølger er Alejandro Valverde 3,25 min. efter Froome.

Saxo-Tinkoffs Alberto Contador endte på en 15.plads på etapen, 2,15 min efter Tony Martin og er nu på en fjerdeplads 3,54 efter Froome i klassementet.

Der var store forventinger til det danske klassement-håb, Astanas Jakob Fuglsang, som med en god enkeltstart kunne sikre sig et forspring til de øvrige top 10-konkurrenter. Men den dobbelte danske mester i enkeltstart fik det dog aldrig rigtigt til at glide og sluttede i tiden 39,22 min. og en endelig 37. plads, mens han er på en 12.plads i klassementet.

Anderledes velsmurt gled det for den 33-årige Lars Bak. Han overraskede sig selv og alle andre med en tid på 38,44 min., og han vurderede efter etapen, at han endda kunne have kørt hurtigere.

- Jeg synes sgu, det gik godt. Jeg kørte alt, hvad jeg kunne, men jeg skulle måske have haft en anden klinge på. Jeg kørte med en 54'er, men skulle måske have haft en 56'er på, for det er godt nok en hurtig rute. Jeg ville teste min nye enkeltstartscykel, og jeg synes egentlig det gik rigtig godt. Og nu er jeg glad for at det overstået, sagde Bak, da han 'rullede af' foran Lotto-Belisol-bussen i det blæsende område omkring Mont Saint-Michel.

Lars Bak var længe i top 10, men blev til sidst skubbet ud af det allerfineste selskab. Han sluttede på en flot 14.plads.

Tidligt på etapen kørte den danske mester på enkeltstart, Brian Vandborg, i mål ved den smukke turistattraktion Mont Saint-Michel i skuffende 40,35 min. Han havde ellers udtalt, at målet var en placering blandt de 25 bedste, men benene var simpelthen ikke til mere end en 87. plads.  

 

 

 

 

 

Dagens Gossip