Marts slår ekstrem vejrrekord

Det skyldes nok i endnu højere grad, at årets marts har været helt ekstrem kold i forhold til marts i fjor.

DMI regner således med, at marts 2013 kommer til at slutte med en døgnmiddeltemperatur på lige omkring minus 1,0 grader.

Det vil i givet fald være hele 6,7 grader koldere end marts 2012, der bød på en middeltemperatur på 5,7 dejlige plusgrader.

DMI kan ikke i sine vejrannaler finde en større temperaturmæssig forskel mellem marts måned i to på hinanden følgende år, og det vil sige siden 1874.

Hvis man yderligere skal pirke til danskernes irritation over den aktuelle martskulde, kan man pege på, at på denne dag i fjor, den 27. marts 2012, røg kviksølvet helt op på 19,1 grader på en vejrstation i Vendsyssel.

Det blev dermed den næstvarmeste danske martsdag nogensinde, kun overgået af 22,2 grader i 1990. I disse dage skal vi være glade, hvis termometeret kommer op på fire grader midt på dagen.

DMI er da heller ikke længere i tvivl om, at årets marts bliver den koldeste herhjemme i 26 år.

Marts 1987, der kom i halen på tre isvintre i midten af 80erne, endte således på minus 1,8 grader. Hvis forventningen om en middeltemperatur på 1,0 minusgrader i denne marts holder stik, vil måneden slutte som den 11. koldeste af slagsen, der er målt herhjemme.

Desværre er der ikke udsigt til, at vejrguderne - eller hvem der i øvrigt er ansvarlig - vil skrue op for den store nordeuropæiske radiator i de kommende påskedage.

Den velkendte påskeøsten med bidende kold polarluft fra Sibirien vil præge Danmark i en rum tid fremover. DMI forventer dagtemperaturer på tre-fire plusgrader og nattemperaturer på helt ned til otte minusgrader i de kommende dage.

Heldigvis vil en strålende sol - bortset fra en overgang langfredag og lørdag - minde os om, at det rigtige forår lurer deroppe i de højere luftlag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip