Mary berørt af australske brande: Det er hjerteskærende

Skrevet af admin

24/10/2013

Dagens topnyheder

Kronprins Frederik og australsk-fødte kronprinsesse Mary er mærkede af de voldsomme skovbrande, som er blusset op nær Sydney og har ødelagt et stort antal boliger.

- Det er hjerteskærende, siger Mary, da hun sammen med kronprinsen torsdag blev budt velkommen til Sydney foran byens operahus.

Kronprinsparret besøger Sydney i anledning af Operahusets 40-års jubilæum.

- Vi har fulgt situationen tæt i sidste otte dage fra Danmark. Vores tanker går til dem, som er blevet påvirket. De er altid hjerteskærende at se folk, som har mistet deres ejendele og hjem, siger kronprinsessen.

De såkaldte bushfires finder sted med jævne mellemrum i Australien, men den seneste uges skovbrande i Blue Mountains-området tæt ved Sydney betegnes som de værste i flere årtier i staten New South Wales.

Flere end 200 hjem er blevet ødelagt, og tusinder af australiere blev onsdag bedt om at forlade deres hjem, da ny blæst og temperaturer over 30 grader skabte gunstige forhold for skovbrandene.

Australien er normalt plaget af bushfires i sommermånederne fra december til februar. I 2009 gik det ud over delstaten Victoria, hvor 173 personer mistede livet på dagen, der siden blev døbt "Black Saturday".

Et rekordhedt forår og tørt vejr har sat gang i dette års skovbrande langt tidligere end normalt.

/ritzau/