Mary: Danmark gjorde mig ensom

Det kan godt være, at hun fra dag ét smilede og vinkede glad, men den første tid i Danmark var bestemt ikke let for Kronprinsesse Mary.

Det fortæller hun ifølge Se og Hør i et stort interview med australske Womens Weekly.

Faktisk var overgangen så hård, at kronprinsessen hurtigt kom til at føle sig alene i det lille, nye land på den anden side af jorden.

- Sprogbarrieren var nogle gange hård, og ja, jeg følte mig ensom, lyder det fra kronprinsessen, som fortsætter:

- Jeg kunne ikke udtrykke mig selv, som jeg gerne ville. Jeg kunne ikke hoppe ind i en samtale og komme med en hurtig kommentar. Jeg kunne ikke rigtig forstå, hvad der blev sagt, siger hun.

Samtidig med at den første tid i Danmark bød på noget af et kulturchok i forhold til sproget, savnede den danske kronprinsesse også sin familie og sine venner voldsomt.

- At flytte til et nyt land med et nyt sprog uden at have støtten fra familie og venner... jeg mener, selvfølgelig har jeg altid haft støtte fra min mand - kæreste dengang - men der har været tider, hvor jeg har følt mig uden for mit rette element, forklarer Mary.

To undervisere og adskillige undervisningstimer krævede det at få Mary til at tale dansk. Men det viste sig at bære frugt.

- Jeg tænker på dansk, og ja, jeg drømmer på dansk, informerer Mary.

 

Dagens Gossip