Maskerede mænd bortfører 18 tyrkere i Bagdad

Skrevet af admin

02/09/2015

Dagens topnyheder

Maskerede mænd har bortført 18 tyrkiske arbejdere i den irakiske hovedstad, Bagdad, oplyser myndighederne i Iran til tv-stationen CNN Turk.

Arbejderne blev bortført i det nordøstlige distrikt Habibiya tidligt onsdag, siger en talsmand for Iraks indenrigsministerium, general Saad Maan, til Reuters.

Sidste år blev 46 tyrkiske statsborgere bortført af militante fra Islamisk Stat (IS) i Mosul. De var uskadte, da de blev sat på fri fod efter tre måneders fangenskab. Frigivelsen af den store gruppe tyrkiske diplomater har ført til mange spekulationer om, hvilken pris Tyrkiet har betalt.

De tyrkiske arbejdere blev bortført af sortklædte, bevæbnede mænd, der kom til stedet i pickup-lastbiler.

Tyrkerne arbejder for et byggefirma, som er ved at opføre et fodboldstadion i den shiamuslimske bydel Sadr City i det nordlige Bagdad, siger sikkerhedskilder.

Den administrerende direktørs kontor i byggefirmaet Nurol bekræfter, at antallet af bortførte tyrkere er på 18.

For godt to uger siden blev mindst 76 dræbt, og flere hundrede såret, da en voldsom bilbombe i en lastvogn blev bragt til eksplosion på et travlt marked i Sadr City.

Siden IS vandt kontrol over storbyen Mosul i det nordlige Irak sidste år, har regeringen i Bagdad været afhængig af shiamuslimske paramilitære grupper til forsvaret af blandt andet Anbar-regionen og til at generobre tabt territorium.

FN meddelte i juli, at flere end 15.000 civile er blevet dræbt i den væbnede konflikt i Irak fra januar 2014 til april i år.

/ritzau/Reuters