Maskerede mænd får syv års fængsel for drabsforsøg

Tre mænd straffes tirsdag hver med fængsel i syv år, efter at en familiefejde udviklede sig til et drabsforsøg i Brabrand. Den ene har desuden fået en betinget udvisningsdom.

Afgørelsen er faldet i Retten i Aarhus, som i sidste uge slog fast, at mændene forsøgte at dræbe, da de skød efter en 23-årig mand i Brabrand vest for Aarhus.

Om dommen siger anklager Jacob Balsgaard Nielsen fra Østjyllands Politi:

- Jeg er meget tilfreds med, at retten også lægger vægt på de omstændigheder, som anklagemyndigheden fandt skærpende i forhold til straffen.

- Der var tale om tre mand mod en, der var en vis forudgående plan, og skyderiet fandt sted i et offentligt område i Gellerup, siger han.

30-årige Fadi Nizar Chahrour, 26-årige Niyaz Chahrour og 33-årige Mohammed Ali Ismail skød efter den 23-årige i august 2015. De opsøgte offeret foran hans hjem på Janesvej i Brabrand iført grinende masker.

Mændene affyrede tre til fire skud mod den 23-årige, der blev ramt i foden, mens han forsøgte at flygte fra overfaldsmændene. Derfor vurderede retten, at de tre mænd havde til hensigt at dræbe.

Skyderiet er resultatet af en familiefejde, der har stået på i længere tid. Konflikten mellem familierne har tidligere ført til blodige opgør og voldsdomme. Ifølge anklageren har den baggrund også påvirket sagen.

- Relationerne i sagen har gjort, at vi har brugt noget tid på at finde ud af, i hvilket omfang skyderiet har bund i familiekonflikten. Vi har desuden også været nødt til at vurdere, hvordan det har påvirket de forklaringer, der er afgivet, siger han.

Alle tre gerningsmænd har anket dommen til frifindelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip