Maskeret person skyder fængselsbetjent tre gange i benet

Skrevet af admin

13/07/2016

Dagens topnyheder

En fængselsbetjent er tirsdag aften blevet skudt tre gange i benet foran Nyborg Fængsel. Det oplyser Fyns Politi og Fængselsforbundet, der blandt andet organiserer landets fængselsbetjente.

Betjenten blev overfaldet, da han var ved at parkere sin cykel i et skur foran fængslet, hvor han skulle på nattevagt.

Han blev truet til at lægge sig ned på jorden, og derefter blev han ramt af skud.

- Efter at den maskerede gerningsmand havde afgivet skud mod betjenten, løb han til en sort personbil, der holdt tæt derved. I bilen var tre øvrige personer, skriver Fyns Politi.

Kort før klokken 23 modtog politiet anmeldelse om en brændende bil på Hjulbyvej, umiddelbart syd for den fynske motorvej.

- Der er formentlig tale om flugtbilen fra fængslet. Vi har ingen oplysninger om, hvordan de formodede gerningsmænd er kommet videre derfra, oplyser politiet.

Den afbrændte bil er en Opel Astra sedan, som for nylig er blevet stjålet i Vissenbjerg.

Fyns Politi oplyser, at fængselsbetjentens tilstand er stabil. Han er indlagt på sygehuset, hvor han skal opereres.

Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, er rystet over episoden, som er et af mange overfald i år på ansatte i fængslerne.

- Jeg tager det som udtryk for en ren hævnaktion. Helt personligt er jeg ret overbevist om, at de (gerningsmændene, red.) er fra bandemiljøet. Der er ingen tvivl om, at de forsøger at sætte sig på magten i bestemte fængsler og på bestemte afdelinger, siger han.

Han har også et bud på, hvilken kriminel bande, der står bag overfaldet.

- Vi skal formodentlig kigge mod LTF-miljøet (Loyal to Familia, red.).

- Vi har nu inden for det seneste år haft to knivoverfald med forsøg på drab på to fængselsbetjente, og nu ser vi også en ren hævnaktion her til aften.

Kim Østerbye vil derfor have justitsminister Søren Pind (V) til at gribe ind.

- Jeg har en klar opfordring til ministeren om, at han tager alle til rådighed stående midler i brug og skrider ind over for det her, siger han.

Men Kim Østerbye er på det rene med, at det kan blive svært at forhindre en gentagelse af tirsdagens overfald.

- Desværre tror jeg ikke, at man bare kan komme det her uvæsen til livs. Hvordan skal man beskytte mod folk, der holder og venter på en, siger han.

/ritzau/