Massakren bliver ved: Ny gidseltagning rammer Paris, hvor to meldes dræbt

Mindst to personer meldes dræbt under en gidseltagning i et jødisk supermarked i det østlige Paris, siger en politikilde til nyhedsbureauet AFP.

- Der er mindst to dræbte, måske flere, men det ved vi endnu ikke, siger kilden.

En anden fransk politikilde siger dog til Reuters, at én person er alvorligt såret, mens der skal være tale om seks gidsler.

Gidseltagningen finder sted i kvarteret Porte de Vincennes. Kilden oplyser, at gidseltageren skal være bevæbnet med to våben, muligvis Kalasjnikov-geværer.

Ifølge flere franske medier skal der være flere kvinder og børn blandt gidslerne. Ifølge AFP er der tale om fem gidsler.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, og Paris' borgmester, Anne Hidalgo, er på vej til stedet, mens skoler i nærheden af gidseltagningen er ved at blive lukket. Skolebørnene bliver holdt inden døre på skolerne, oplyser skolemyndigheder til AFP.

En politikilde siger til Le Figaro, at gidseltageren er den samme, der skød og dræbte en kvindelig politibetjent torsdag i Montrouge i det sydlige Paris.

- Han er ekstremt farlig. Han er bevæbnet med to automatvåben, siger kilden.

Manden skal have sagt til de politistyrker, der omringede ham: I ved udmærket godt, hvem jeg er.

Kilder siger ligeledes til AFP, at der et tale om den samme mand.

- Det er gerningsmanden fra Montrouge, siger en kilde til AFP.

Samtidig har fransk politi frigivet billeder af en kvinde og en mand, der sættes i forbindelse med drabet på den kvindelige betjent torsdag. De efterlyste er den 32-årige Amedy Coulibaly og den 26-årige Hayat Boumeddiene.

Politikilder har tidligere bekræftet over for nyhedsbureauet, at manden bag torsdagens drab på betjenten kender de to Kouachi-brødre, som fransk politi fredag har omringet i byen, Dammartin-en Goële, der ligger blot 40 kilometer nordøst for Paris.

Her har de formodede gerningsmænd til Charlie Hebdo-massakren forskanset sig i en lille virksomhed, og de skal have taget mindst et gidsel.

88.000 franske politibetjente og militærfolk har deltaget i menneskejagten på de to brødre, Cherif Kouachi og Said Kouachi, der er mistænkt for at stå bag onsdagens angreb mod det satiriske ugeblad, hvor 12 mennesker blev dræbt.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip