Masse-retssag mod 41 for at ville oprette kalifat

41 personer skal for retten i De Forenede Arabiske Emirater, hvor de er anklaget for at forsøge at vælte regeringen for i stedet at oprette et kalifat, lig det Islamisk Stat har som mål.

Det oplyser landets statsanklager søndag.

Sådan en større retssag med anklager om terrorisme er sjælden i De Forenede Arabiske Emirater, som stort set har været forskånet for den militante bevægelse, som har vundet frem på slagmarken i andre arabiske lande.

De anklagede omfatter både emiratarabere og andre nationaliteter, som er anklaget for at oprette en gruppe "med terroristideologien takfiri" (sunnimuslimske ekstremister red.).

Det sker i et forsøg på at "gribe magten og etablere et kalifat", lyder det fra statsanklageren ifølge det nationale nyhedsbureau Wam.

De står anklaget for at oprette celler til at træne medlemmer i at håndtere våben og fremstille sprængstoffer som forberedelse på et angreb.

Ifølge anklagerne var de "i kontakt med udenlandske terrororganisationer ... for at hjælpe dem med at opnå deres mål".

De Forenede Arabiske Emirater er med i en USA-ledet koalition, som har gennemført luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien siden september sidste år.

For en måned siden vedtog landet en ny lov, som indfører længere fængselsstraffe eller endog dødsstraf mod dem, som dømmes for at være medlem af en takfiri-gruppe.

Personer, som vedkender sig takfiri-ideologien, betragter muslimer, som ikke følger deres ekstreme fortolkning af islam, som frafaldne, der skal straffes med døden.

Det er Islamisk Stats ideologi såvel som al-Qaedas.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip