Masseevakuering i Chile og Argentina: Vulkan ryster

Tusindvis af mennesker bliver nu evakueret i Chile og Argentina, da en vulkan på grænsen mellem de to sydamerikanske lande er begyndt at ryste.

Copahue-vulkanen, der rejser sig omkring 500 kilometer syd for Chiles hovedstad, er ikke gået i udbrud, men der er registreret øget seismisk aktivitet de seneste uger. Derfor er myndighederne gået i alarmberedskab.

- Det betyder ikke nødvendigvis, at vulkanen vil gå i udbrud. Men vulkanen er nu midt i en proces, hvor det kan ende med et udbrud, lyder det fra Chiles indenrigsminister, Andres Chadwick.

Myndighederne har beordret evakuering af alle indbyggere i en radius af 25 kilometer fra vulkanen.

Det betyder, at omkring 2250 mennesker skal forlade deres hjem i Chile, mens cirka 900 bliver evakueret i Argentina. Myndighederne i den berørte region i Argentina har allerede lukket ned for undervisningen på de lokale skoler.

I december gik de chilenske myndigheder også i alarmberedskab, fordi der var risiko for, at den cirka 3000 meter høje Copahue-vulkan ville gå i udbrud, skriver nyhedsbureauet AFP. Men vulkanen begyndte aldrig at udspy aske og lava.

I 2011 gik Chiles Puyehue-vulkan i udbrud, og asken forstyrrede en overgang lufttrafikken i store dele af Sydamerika. Flere hundrede afgange blev aflyst - især i Argentina og Uruguay.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip