Masseflugt efter dødelige angreb på irakiske fængsler

Mindst 20 medlemmer af de irakiske sikkerhedsstyrker blev dræbt, mens mindst 21 fanger mistede livet. 40 medlemmer af sikkerhedsstyrkerne og 25 fanger er desuden såret, lyder det.

Kampene varede omkring ti timer og sluttede tidlig mandag morgen lokal tid.

Soldater, politi og angrebshelikoptere blev sendt til de to fængsler, og ifølge det irakiske indenrigsministerium forpurrede sikkerhedsstyrkerne angrebene på fængslerne, der ligger i nærheden af Iraks hovedstad Bagdad.

Ikke desto mindre siger flere irakiske parlamentsmedlemmer til AFP, at over 500 fanger flygtede under kampene ved de to fængsler. Militante islamister hævdede natten til mandag på internetfora, at tusinder af fanger er undsluppet efter angrebene.

Angrebene var målrettet fængslerne Taji, der ligger nord for Bagdad, og Abu Ghraib, der ligger vest for hovedstaden.

Angrebene på Taji og det famøse Abu Ghraib, hvor amerikanske soldater i 2004 stod bag overgreb på irakiske krigsfanger, var tilsyneladende nøje koordinerede, og flere selvmordsbomber og bilbomber i og omkring fængslerne eksploderede på stort set samme tid.

Der sidder blandt andre flere højtstående medlemmer af al-Qaeda fængslet i Abu Ghraib, og hensigten med angrebene var angiveligt at få disse fanger fri.

Paraplyorganisationen for al-Qaeda i Irak, The Islamic State of Iraq, har tidligere lanceret en række lignende angreb, med henblik på at få fanger ud af irakiske fængsler. Det er imidlertid endnu uklart, hvem der stod bag angrebene natten til mandag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip