Massegrav med 268 dræbte afdækket i Bosnien

Bosniske retsmedicinere ledede torsdag udgravninger af en massegrav med de jordiske rester af 268 mennesker, som menes at være blevet dræbt af serbiske styrker for to årtier siden, siger statsanklagemyndigheden i Bosnien og Hercegovina.

Graven i Tomasica nær Prijedor, der ligger godt 200 kilometer nordvest for Sarajevo, indeholdt 200 hele skeletter og delvise rester af 68 mennesker mere. Det er formentligt muslimer og kroater, som blev dræbt i sommeren 1992 - tidligt i den bosniske krig, der fortsatte frem til slutningen af 1995.

De delvise rester blev formentligt flyttet fra en anden grav i et forsøg på at dække over drabene, siger anklagemyndigheden.

Andre områder, hvor der er mange ofre begravet, er stadig ved et blive undersøgt.

Regionen Prijedor var hjem for adskillige koncentrationslejre, som de bosniske serbere kontrollerede. Mange af de indsatte blev udsultet, torteret og dræbt.

Fotos af sultne, skelettynde fanger bag pigtråd chokerede hele verden i 1992 og blev et af de stærkeste billeder på den brutale krig mellem Bosniens muslimer, serber og kroater.

Krigen sluttede i 1995 med en deling af Bosnien langs etniske linjer. Titusindvis af mennesker blev dræbt og mange flere blev såret og lemlæstet. Hundredtusinder blev drevet væk fra deres hjem, og de vil formentligt aldrig kunne vende tilbage.

Af de 30.000 mennesker, der blev meldt savnet under konflikten, er over 20.000 blevet fundet. Men 10.000 fik en ukendt skæbne.

/ritzau/DPA

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip