Massegrave med bådflygtninge fundet i Malaysia

Skrevet af admin

24/05/2015

Mest læste i dag

Flere massegrave er blevet fundet i det nordlige Malaysia i nærheden af lejre, som drives af menneskesmuglere. En ikke-navngiven kilde siger til avisen Utusan Malaysia, at det drejer sig om næsten 30 massegrave med hundredvis af skeletter.

Tidligere i denne måned fandt thailandsk politi lejre i junglen med en række grave med migranter, som menes at være blevet dræbt af menneskesmuglere.

Gravene i Malaysia er fundet nær grænsen til Thailand. Det menes, at de dræbte var medlemmer af det muslimske rohingya-mindretal i Myanmar.

Malaysia har indtil for nylig afvist rapporter om massegrave og menneskesmuglerlejre i landet. Landets indenrigsminister, Zahid Hamidi, siger, at han er chokeret over fundet af massegravene.

Zahid Hamidi siger til avisen The Stars hjemmeside, at myndighederne ikke ved, hvor mange lig, der er i gravene.

The Star siger, at der "menes at være op mod 100 rohingya muslimer" i gravene.

Ifølge Utusan Malaysia er der tale om "30 massegrave med hundredvis af skeletter". Avisen citerer en unavngiven kilde.

Gravene er fundet nær Padang Besar og Wang Kelian, to byer på grænsen til Thailand i den malaysiske delstat Perlis.

Tidligere i denne måned afdækkede myndighederne i Thailand en massegrav i en forladt lejr i junglen, hvor det menes, at migranter og flygtninge fra Myanmar og Bangladesh er blevet begravet af menneskesmuglere.

Smuglerne skal have holdt nogle flygtninge som gidsler, mens de afventede løsepenge fra deres pårørende.

- Der er mindst 30 grave i alt i en velorganiseret lejr, som menneskesmuglere har brugt, sagde en ledende politimand, Anuchon Chamat, til Reuters.

Lejren ligger i Songkhla-provinsen nær Malaysias grænse.

Thailand og Malaysia har efter internationalt pres ændret kurs og har meddelt, at de vil tage imod de tusindvis af bådflygtninge, der driver rundt på havet i regionen.

Men de to lande kræver international hjælp til at få skaffet bådflygtningene permanent ophold inden for et år.

Thailand har optrappet kampen mod menneskesmuglerne efter fundet af lejrene, og der synes at være skabet et kaos i den regionale menneskesmugling.

/ritzau/AFP