Massemord: 10.000 delfiner myrdes årligt for at blive til haj-lokkemad - se videoen

En amerikansk journalist har sat sig for at undersøge, hvorvidt det er sandt, at fiskere i Peru hensynløst fanger truede delfiner - blot for at buge dem som lokkemad til at få hajer på krogen.

Efter et stort forarbejde har den amerikanske journalist, Jim Wickens, fået tilladelse til at komme ombord på et peruviansk hajfangerskib og med egne øjne se, hvad besætningen hiver over rælingen.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Og det varer ikke længe, inden Jim Wickens får sit første chok. På skibets færd gennem Stillehavet er besætningen nemlig udstyret med harpuner, som hyppigt bores gennem adskillige delfiner.

Det skriver Dailymail.com.

Bagefter skærer fiskerne finnerne af de blodige delfiner og skræller skindet af dyrene. De døde delfiner skal kun bruges som lokkemad til at fange hajer.

- Delfinkød er meget effektivt til at lokke den blå haj. Når man skærer delfinkødet, bløder det meget. Og den blå haj kan lide fedt, og delfinen er ren fedt, siger kaptajnen på det skib, som Jim Wickens var med på til Dailymail.com.

LÆS OGSÅ: Turistattraktion: Svøm med delfiner - og spis dem bagefter

Det er hovedsageligt af økonomiske grunde, at kaptajnen fanger delfinerne.

- Jeg ved godt, at det er ulovligt at jage delfiner. Men det er nødvendigt for mig. Jeg gør det for at holde regningerne nede. Jeg kan minimere mine udgifter, fordi normal madding til hajer er meget dyr. Størstedelen af de både, der fanger hajer, har spyd med, som de er klar til at bruge, siger kaptajnen til Dailymail.com.

Ud fra antallet af peruvianske både, der fanger hajer, og samtaler med flere kaptajner, har Jim Wickens skønnet sig frem til, at over 10.000 delfiner bliver dræbt af peruvianske fiskere hvert år.

SE HVORDAN KAPTAJNEN FANGER EN DELFIN MED HARPUN:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip