Masseskyderi: Geringsmanden var alene

Mandagens skuddrama i Washington, som kostede 13 mennesker livet og skabte kaos i regeringsbyen, var en enkelt mands værk, mener myndighederne.

Umiddelbart efter nedskydningen på Washington Navy Yard var politiet på jagt efter yderligere to formodede gerningsmænd, men nu mener efterforskerne, at den 34-årige Aaron Alexis handlede på egen hånd.

- På dette tidspunkt har vi ingen beviser eller indikationer på, at der var en anden skytte, selv om vi endnu ikke helt har udelukket det, siger Washingtons borgmester, Vincent Gray, på et pressemøde tidligt tirsdag morgen dansk tid.

Aaron Alexis, der altså nu er udpeget som gerningsmanden, blev dræbt under en skudveksling med politifolk inde på det område, hvor han dræbte 12 og sårede otte personer.

Alexis var fra 2007 til 2011 ansat på en af flådens logistikcentre i Fort Worth i Texas, men blev afskediget på grund af dårlig opførsel.

Politiet undrede sig i timerne efter begivenheden over, hvordan det var lykkedes Alexis at komme ind på stærkt bevogtede område, men han havde lovlig adgang, fortæller hans arbejdsgiver.

Alexis arbejdede for IT-firmaet The Experts, der udførte underleverandørarbejde inde på flådens område.

- Han var sikkerhedsclearet, og han havde et adgangskort, siger firmaets direktør Thomas Hoshko.

Alexis stod foran at skulle begynde at arbejde inde på det område, hvor han gik amok.

- Vi havde netop genansat ham. Hans baggrund blev på ny tjekket, og i juli blev han godkendt af forsvarets sikkerhedstjeneste, fortæller Hoshko.

Alexis arbejdede også for firmaet i Japan fra 2012 og frem til i år.

Motivet til hans blodige handling kendes endnu ikke. Men han har før været anholdt for overtrædelser af våbenloven.

Hans far og venner beskriver ham som hjælpsom, men siger også, at han havde problemer med at tøjle sit temperament.

- Udenpå var han en stille person. Men indeni tror jeg, at han var aggressiv. Han brød sig ikke om at være tæt på folk, siger J. Sirun, munk på det buddhistiske tempel i Fort Worth, som Aaron Alexis ofte besøgte, til nyhedsbureauet Reuters.

Alexis har til politiet fortalt, at han led af posttraumatisk stress-syndrom efter at have deltaget i redningsarbejdet efter terroraktionen i New York i 2001.

Til og med fredag bliver der flaget på halv i Washington for at mindes ofrene.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip