Massiv sikkerhed skal beskytte Obama i Kenya

Når Barack Obama fredag ankommer til sin fars fødeland, Kenya, er et enormt sikkerhedsmaskineri sat i værk for at beskytte den amerikanske præsident mod angreb fra blandt andet den militante bevægelse al-Shabaab.

Dele af den kenyanske hovedstad, Nairobi, er lukket helt ned og præget af et massivt sikkerhedsopbud, og luftrummet over byen vil være lukket, når Obamas fly lander fredag aften, og når det letter fra Kenya igen søndag aften.

Mindst 10.000 politibetjente, hvilket er omkring en fjerdedel af den samlede politistyrke i Kenya, er indsat for at beskytte den amerikanske præsident under hans besøg i landet.

I de seneste uger er hundredvis af amerikanske sikkerhedsansatte ankommet til Nairobi for at gøre klar til Obamas besøg.

Øverst på listen over bekymringer er al-Shabaab, som tidligere har gennemført blodige bombeangreb, massakrer og selvmordsangreb i Kenya.

Blandt andet stod den somaliske gruppe bag angrebet mod indkøbscentret Westgate for næsten to år siden, hvor 67 mennesker blev dræbt.

Det er Obamas første officielle besøg i landet, som hans far kom fra. Under besøget skal Obama blandt andet tale ved en erhvervskonference og drøfte handel, investeringer, sikkerhed, terrorbekæmpelse, demokrati og menneskerettigheder.

- Kampen mod terror vil være central, og vi har arbejdet meget tæt sammen med amerikanske myndigheder, siger den kenyanske præsident, Uhuru Kenyatta, forud for Obamas besøg.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip