Massivt uvejr koster mindst 13 mennesker livet i USA

I de amerikanske delstater North Carolina og South Carolina har rekordstore mængder nedbør fået floder til at gå over deres bredder, mens broer er kollapset, og veje er blevet oversvømmet.

Det skriver en række amerikanske medier. Adskillige mennesker er omkommet på grund af uvejret, forlyder det.

Ifølge tv-stationen CBS har mindst 13 mennesker mistet livet. To af dem er bekræftet døde i North Carolina. Myndighederne i South Carolina melder om 11 dødsfald på grund af vejret.

Guvernøren i South Carolina, Nikki Haley, har tidligere sagt, at nogle områder i delstaten er vidner til regn, der kun kan forventes at ske én gang i løbet af 1000 år, skriver Reuters.

Hun advarer samtidig om, at statens indbyggere endnu ikke kan indstille sig på, at den kaotiske situation er overstået.

- South Carolina har været igennem et uvejr af historiske proportioner. Blot fordi det holder op med at regne, betyder det ikke, at vi er kommet ud på den anden side endnu, siger Nikki Haley ifølge CBS.

De lokale myndigheder kæmper for at komme borgere, der befinder sig i hårdt ramte områder, til undsætning. Vandmasserne besværliggør dog arbejdet.

Blandt andet er de udfordret af flere kollapsede broer og hundredvis af veje, heriblandt motorveje, hvor det på grund af oversvømmelser ikke er muligt at komme frem.

Siden fredag er der ifølge Reuters faldet 50 centimeter regn i den centrale del af South Carolina.

Myndighederne opfordrer alle til at holde sig inden døre og lade være med at begive sig ud på vejene.

- Hvis du allerede befinder dig i dit hjem, så bliv der. Det her er ikke noget, man skal gå ud at tage billeder af, siger Nikki Haley på et pressemøde om situationen ifølge Reuters.

/ritzau/

Dagens Gossip